Вести


За обнову рибњака у АП Војводини додељено 20 милиона динара

Нови Сад , 22. новембар 2021.
-A A +AЗа обнову рибњака у АП Војводини додељено 20 милиона динара.

Нови Сад , 22. новембар 2021. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић уручио је данас пет уговора корисницима који су остварили право на бесповратна средстава у износу од 20 милиона динара за подизање нових и реконструкцију постојећих рибњака на територији АП Војводине.

Секретар Божић је том приликом истакао да у нашој покрајини постоји укупно 13.500 хектара рибњака, од чега је 9.500 хектара у експлоатацији.

„Неопходно је уложити што више средстава у унапређење и очување рибњака и развој рибарства, које представља важану и профитабилну привредну грану. Вредност овогодишњег конкурса је двадесет милиона динара, а исти износ се може очекивати и у наредној години“, најавио је Божић.

Он је изнео податак да је укупна вредност ове инвестиције, када се узму у обзир заједничка улагања, 40 милиона динара.

Корисник ових средстава Милош Стојачић, власник фирме „Кодекс–Стојачић“ из Дероња, која се бави узгојем конзумног шарана, истакао је да подршка Покрајине за њега има изузетну важност.

„Ово је једина финансијска помоћ од државе која је намењена привредницима у сектору рибарства. Веома би било тешко самостално изградити рибњак без такве подршке“, истакао је Стојачић и навео да се нада да ће подстицаји у области рибарства код нас у будућности бити све значајнији.

Уговори су уручени представницима фирми „Žeravica Fishing & Hunting“ из Пландишта, „Рибарство Баранда“ из Баранде, Предузеће за рибарство „Вршачки Ритови“ из Вршца и „Еделински“ из Руског Крстура.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs