Вести


За опремање фарми 17,7 милиона динара

Нови Сад , 10. новембар 2016.
-A A +AЗа опремање фарми 17,7 милиона динара.

Нови Сад , 10. новембар 2016. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић, уручио је данас 29 уговора у вредности од 17,7 милиона динара, сточарима из Војводине који су добили бесповратна средства за опремање фарми, и то свињарских, живинарских и говедарских.

„С данас додељеним уговорима, у 2016. години је за опремање сточарских фарми одобрено укупно 50 пријава, у вредности од 29,8 милиона динара, чиме су потрошена готова сва средства планирана за ту намену“, рекао је мр Вук Радојевић и изразио уверење да ће убудуће бити издвојено више средства за опремање фарми, како би се подстакла сточарска производња за коју очигледно постоји интересовање.

Ресорни секретар је казао да су за опремање фарми пољопривредницима на располагању и средства по конкурсу Фонда за развој пољопривреде. Ту су, како је навео, и друге мере ресорног покрајинског секретаријата намењене подизању капацитета фарми, али и нивоа и квалитета сточарске производње, као што је подршка за опремање мини млекара и мини месара.

Он је још навео да ће у 2017. години бити промењени услови конкурса и правилник, како би се допринело транспарентнијем трошењу пара, што је био недостатак у претходном периоду.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs