Вести


За спортске објекте у Кикинди Покрајина обезбедила 7,7 милиона динара

Кикинда , 06. фебруар 2020.
-A A +AЗа спортске објекте у Кикинди Покрајина обезбедила 7,7 милиона динара.

Кикинда , 06. фебруар 2020. .

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез посетио је данас у Кикинди, заједно са градоначелником Павлом Марковим, покрајинским послаником Миленком Јовановим и начелником Севернобанатског округа Николом Лукачем, Основну школу "Жарко Зрењанин" и Фудбалски клуб "Кикинда", за које је Покрајинска влада издвојила више од 7,7 милиона динара.

За обнову крова фискултурне сале у ОШ ,,Жарко Зрењанин“ Покрајинска влада обезбедила је 4,6 милиона динара.

"Након успешне реализације овог пројекта, у начелу смо се договорили да можемо да кренемо и у реконструкцију паркета и да салу опремимо новим реквизитима за наставу физичког васпитања, с обзиром на то да је у току нови конкурс Покрајинског секретаријата за спорт који се односи на доделу средстава за санацију, адаптацију, изградњу и опремање спортских објеката", изјавио је Владимир Батез.

Он је додао да је све то у правцу остварења стратешког опредељења: да је школски спорт база за развој спорта и да нашој деци треба створити што боље услове за наставу физичког васпитања и ваннаставне спортске активности.

Батез је истакао чврст партнерски однос са Градом Кикиндом у реализацији заједничких пројеката. Он је навео да је ресорни секретаријат само у 2019. години за 25 пројеката на територији Кикинде издвојио 13,5 милиона динара.

Градоначелник Кикинде Павле Марков рекао је да је пројекат реконструкције крова веома важан за друштвену заједницу јер фискултурну салу, која није обнављана више од тридесет година, осим ученика користе и спортски клубови у Кикинди.

Директор ОШ "Жарко Зрењанин" Тихомир Фаркаш захвалио је Покрајинском секретаријату и локалној самоуправи што су створени услови да ученици једне велике школе имају квалитетну наставу физичког васпитања.

Приликом посете Фудбалском клубу "Кикинда", секретар Батез истакао је да тај клуб, основан 1909. године, спада међу најстарије фудбалске клубове у Војводини и да заслужује подршку Покрајинског секретаријата за спорт и омладину.

Покрајинска влада је, наиме, за набавку заливних система за одржавање траве на фудбалским теренима из покрајинског буџета обезбедила 2,8 милиона динара, а Покрајински секретаријат за спорт 350.000 динара за опрему за тренажни процес фудбалера.

"Све ово је урађено заједнички након што сам пре пар месеци обишао овај терен са представницима локалне самоуправе", нагласио је Батез.

Градоначелник Марков рекао је да је обнова стадиона у фокусу с обзиром на то да он представља посебно место окупљања, с великом историјом и свим оним што фудбал носи у себи. Навео је да ће у овој сезони бити у фукнцији нови заливни системи, а да ће у наредних 4-5 година градски стадион бити комплетно реконструисан.

Председник Скупштине ОФК "Кикинда" Драган Фелбаб говорио је о значају улагања у спортски подмладак. Према његовим речима, то су препознали ресорни секретаријат и локална самоуправа инвестирањем у одржавање терена и нову опрему, што ће побољшати услове за тренирање.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs