Вести


За суфинансирање пројеката локалних самоуправа стратешког значаја 13,5 милиона динара

Нови Сад , 20. октобар 2017.
-A A +AЗа суфинансирање пројеката локалних самоуправа стратешког значаја 13,5 милиона динара.

Нови Сад , 20. октобар 2017. .

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, уручио је данас уговоре представницима 14 градова и општина који су остварили право на бесповратна средства путем конкурса за суфинансирање пројеката јединица локалних самоуправа стратешког значаја у области регионалног развоја.

Средства у вредности од око 13,5 милиона динара усмерена су у циљу подстицања регионалне развојне политике, координације свих нивоа власти као и јачања институционалног оквира за спровођење регионалне политике.

„Овим конкурсима инсистираћемо на припреми пројеката који могу да се финансирају средствима из покрајинског буџета, републичких фондова али и на пројектима који ће се фианансирати из ЕУ фондова“, поручио је Бјелић.

Ресорни секретар додао је да ће се у наредном периоду износ средстава из различитих међународних фондова повећавати, те најавио расписивање нових конкурса планираних за наредну годину.

Потписивањем данашњих уговора средства су усмерена у седам неразвијених општина, док преосталих седам чине четири општине које припадају 1. категорији и три општине 2. категорије развијености.

Како је Бјелић навео, покрајински секретаријат приликом суфинансирања пројеката водиће се принципом регионалног развоја - равномерене расподеле средстава , те ће подршка бити усмерена неразвијним општинама у мери која не угрожава развијене, али ће се уложити напор у анимирање општина које припадају 4. категорији развијености.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs