Вести


За туризам, до 20 милиона динара на седам година без камате и трошкова

Нови Сад , 25. мај 2018.
-A A +AЗа туризам, до 20 милиона динара на седам година без камате и трошкова .

Нови Сад , 25. мај 2018. .

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић и директор Развојног фонда АП Војводине Горан Савић, потписали су споразум којим се утврђују међусобна права и обавезе у оквиру дугорочних кредита намењених развоју туризма у Војводини.

Покрајински секретаријат за привреду и туризам на овај начин учествује у субвенционисању трошкова накнаде за обраду кредитног захтева и камате кредита за кориснике средстава конкурса који расписује Фонд. То се односи на дугорочне кредите за развој и унапређење области туризма повећањем нивоа опремљености туристичких капацитета, стварања услова за повећање квалитета и проширење понуде у пружању туристичких услуга, те подизања конкурентности и повећања запослености у овом сектору.

Конкурсом Фонда су дефинисани посебни циљеви који се односе на развој туристичке делатности географског подручја Војводине, односно развој свих видова руралног и сеоског туризма. Кредити ће се додељивати за финансирање инвестиционих улагања у туризму и угоститељству, тачније за изградњу, адаптацију и опремање туристичких, рекреативних и рехабилитационих објеката, обнављање традиционалних сеоских домаћинстава, плутајућих објеката, као и превозних и рекреативних средстава намењених туристима. Поред тога, средства се додељују и за дизајн и производњу сувенира намењених туризму.

Микро, мала и средња предузећа могу конкурисати за средства до 20 милиона динара, док носиоци породичног пољопривредног газдинства, регистровани за обављање делатности у области туризма са седиштем у Војводини, конкуришу за максималних 10 милиона динара, обрачунатих без ПДВ-а. Минималан износ кредита је 300.000 динара. Рок враћања кредита је седам година, уз грејс период од 24 месеца.

Секретаријат ће корисницима кредита субвенционисати трошкове накнаде за обраду кредитног захтева, доспелу и уплаћену камату у 2018. години.

С друге стране, административни капацитети Фонда формално-правно ће спроводити конкурс, вршити надзор и наменску контролу утрошка кредитних средстава у периоду до исплате кредита, а сама средства ће се одобравати под условима наведеним у конкурсу.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs