Вести


За уређење канала за одводњавање „Кудош“ 62,4 милиона динара

Нови Сад , 13. октобар 2021.
-A A +AЗа уређење канала за одводњавање „Кудош“ 62,4 милиона динара.

Нови Сад , 13. октобар 2021. .

Покрајинска влада је данас издвојила 62,4 милиона динара за уређење мелиоративног канала „Кудош“, који се налази у оквиру каналске мреже за одводњавање пољопривредног земљишта на подручју катастарских општина Павловци и Врдник.

Канал „Кудош“ одводи сувишну воду са обронака Фрушке горе и улива се у акумулацију „Павловци“, са којом чини јединствени систем за одводњавање и регулацију поплавног таласа на том подручју.

Канал је зарастао у шибље и стабла, посебно део према уливу у акумулацију, у ширини која излази из каналског појаса и заузима пољопривредене парцеле, са великим процентом замуљења, што узрокује смањену ефикасност одводњавања.

Обезбеђеним средствима је предвиђено чишћење и измуљење канала, као и изградња објекта у ком ће бити смештена заштитна решетка са аутоматском чистилицом.

На данашњој седници Покрајинска влада донела је и Одлуку о образовању Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима који су у надлежности АП Војводине.

На челу Савета је председник Покрајинске владе Игор Мировић, а за заменика је именован покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бјелић.

Задатак Савета, који се формира као повремено радно тело Покрајинске владе, јесте подстицање, организовање и усклађивање послова безбедности саобраћаја на путевима који су у надлежности АП Војводине, у складу са законом којим се уређује безбедност саобраћаја на путевима.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs