Вести


Иванишевић: Више улагати у капиталне пројекте у предузетништву и туризму

Нови Сад , 29. децембар 2020.
-A A +AИванишевић: Више улагати у капиталне пројекте у предузетништву и туризму.

Нови Сад , 29. децембар 2020. .

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић борави данас у радној посети oпштини Бечеј.

Он се састао са председником Општине Драганом Тошићем, у присуству председника Скупштине општине Игора Киша.

Секретар Иванишевић је истакао да је Секретаријат у контакту са привредом, туристичким радницима и свим релевантним институцијама и организацијама, како би се на терену сагледале реалне потребе и изнашле адекватне мере подршке. Евидентно је да је општинама и градовима доста тога потребно, да постоје проблеми и недостаци, али да је исто тако неопходно да саме локалне самоуправе идентификују сопствене проблеме и дефинишу све области у оквиру којих им је потребна помоћ, како би се олакшао пут ка неопходним средствима.

,,Секретаријат је спреман да подржи Општину Бечеј, а значајна ствар је повећање буџета Секретаријата за више од 60 одсто. Тачније, имамо око 400 милиона динара у виду бесповратних средстава спремних за наредну годину за привреднике и раднике у туризму. Нама су локалне самоуправе партнери и желимо да им пружимо издашнију подршку за квалитетне пројекте", рекао је Иванишевић.

Он је додао да ће Покрајина и програмима запошљавања подржати реализацију локалног акционог плана, те значајније помагати локалну самоуправу, посебно у погледу запошљавања теже запошљивих категорија.

Председник Општине је присутне упознао са текућим стратешким инфраструктурним пројектима у области комуналних услуга и делатности, са грађевинским пројектима, балнеолошким потенцијалима који су неискоришћен ресурс, али веома драгоцен, који умногоме подстиче развој привреде и туризма, као и са капиталним пројектима који су планирани за наредни период.

,,Разговарали смо о пројектима од важности за Бечеј, о туристичким пројектима, о приобаљу реке Тисе, о манифестацијама, о пројектима везаним за старе занате, као и за запошљавање“, рекао је Тошић, напоменувши да ће Општина Бечеј свакако конкурисати за средства Секретаријата за капиталне пројекте.

По завршетку састанка, делегација је обишла приобаље реке Тисе, шеталиште и преводницу, као значајан туристички ресурс ове општине, једну од стратешких тачака за улагање и развој у наредном периоду, а уприличен је и обилазак отворених базена спортског центра у Бечеју. Делегација је посетила и локацију на којој се налази геотермални извор, једини на територији Бечеја под управом Општине.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs