Вести


Иван Ђоковић на Европском молитвеном доручку у Бриселу

Нови Сад , 05. децембар 2018.
-A A +A







Иван Ђоковић на Европском молитвеном доручку у Бриселу.

Нови Сад , 05. децембар 2018. .

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић присуствовао је 5. децембра 2018. године на 21. Европском молитвеном доручку у Европском парламенту у Бриселу. Европски молитвени доручак се сматра другим по значају и важности у односу на традиционални молитвени доручак у Вашингтону, Сједињене Америчке Државе.

Учешће потпредседника Ђоковића је реализовано на позив бившег премијера и министра спољних послова републике Словеније, Алојза Петерлеа, који је тренутно члан Европског парламента. Овом веома значајном скупу присуствовало је преко 300 еминентних званица из европских, али и институција из читавог света.

У оквиру агендом предвиђених активности, размењени су ставови и искуства у разговорима са представницима европских институција. Ђоковић се овом приликом састао са Петерлеом који је и домаћин овогодишњег Молитвеног доручка у Бриселу, потом са сенатором из Савезне државе Алабама, Бил Хајтауером, као и са лидером Европског хришћанског политичког покрета, Леом ван Доесбургом.

Током своје посете европским институцијама, тачније Европском парламенту и Европској комисији у Бриселу, Ђоковић је присуствовао и значајном панелу на тему односа хришћанства и политике, односно политичких институција, као и на седници 17. Генералне скупштине Европског хришћанског политичког покрета.

Потпредседник Ђоковић је присуствовао и свечаном пријему, дан пред саму церемонију Молитвеног доручка, приређену у згради Европске комисије.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs