Вести


Иван Ђоковић на обележавању Дана ,,Бање Кањижа“: 104 године успешног рада лечилишта

Нови Сад , 24. новембар 2017.
-A A +AИван Ђоковић на обележавању Дана ,,Бање Кањижа“: 104 године успешног рада лечилишта.

Нови Сад , 24. новембар 2017. .

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, обратио се данас на свечаности поводом обележавања Дана ,,Бање Кањижа“ и 104 године рада ове специјалне болнице за рехабилитацију.

Честитајући руководству ,,Бање Кањижа“ значајан јубилеј, потпредседник Ђоковић је истакао да је задовољство пратити рад Бање, што је највидљивије у начину пружања услуга пацијентима.

,,Од свог оснивања 1913. године, до данашњег дана, иако са оскудном инфраструктуром, успела је да оствари раст од око 250 одсто у погледу посета и боравишта, како у ванпансионском, тако и у пансионском делу, што је чини светлим примером међу нашим бањама. Покрајинска влада и Покрајински секретаријат за привреду и туризам су опредељени да помогну Бањи, како у довршетку хидроблока, тако и у даљој адаптацији и реконструкцији блатног блока који је већ унапређен и уређен, заједно са ресорним Министарством трговине, туризма и телекомуникација“, истакоа је Ђоковић.

Он је изнео и уверење да ће уз балнеолошки ресурс, Бања успети да се одржи и у великој трци са околним државама које су
Ђоковић је додао да је Секретаријат за привреду и туризам израдио кључни документ ове године, а то је израда студије о балнеолошким потенцијалима Војводине, а у сарадњи са Рударско-геолошким институтом у Београду, при чему су у овом документу садржани систематизовани сви геотермални извори, блата, ваздушни ресурс и све оно што је било доступно за испитивање и даљу анализу.

Ђоковић је истакао да приоритет мора бити реконструкција и адаптација оваквих објеката, као и јачање кадровског капацитета задржавање и даље оспособљавање стручњака који у области здравства.

Присустнима су се овом приликом обратити и директорица Бање, др мед. Слободанка Дрндарски, и председник Скупштине општине Кањижа, Милош Кравић, и помоћница покрајинског секретара за здравство, др Снежана Бојанић.

Бања Кањижа саграђена је 1913. године и налази се у близини реке Тисе, са познатим теренима за лов и занимљивим културним и спортским догађајима. Прикладна је за рехабилитацију и одмор, а налази се на 15 км удаљености од границе са Мађарском, 40 км од Суботице и 120 км од Новог Сада. Опремљена за физикалну медицину и рехабилитацију, а извор геотермалне воде и лековито блато користе се за лечење реуматских обољења, односно стања након повреда костију и зглобова, као и за рекреативне сврхе.

Свечаности у Бањи Кањижа, присуствовали су представници републичке, покрајинске и локалних администрација, стручњаци у области рехабилитације, лекари и професори.

Након обиласка СБР ,,Бања Кањижа“, гости су могли да погледају и адаптирани базенски простор у оквиру лечилишта.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs