Вести


Иван Ђоковић у радној посети Подгорици: Велики простор за ефикаснију привредну сарадњу са АП Војводином и креирање заједничког туристичког производа

Подгорица , 05. мај 2017.
-A A +AИван Ђоковић у радној посети Подгорици: Велики простор за ефикаснију привредну сарадњу са АП Војводином и креирање заједничког туристичког производа.

Подгорица , 05. мај 2017. .

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, боравио је данас у радној посети Подгорици, Република Црна Гора, где се састао са градоначелником Подгорице, Славољубом Стијеповићем, и министром одрживог развоја и туризма Црне Горе, Павлом Радуловићем, а посетио је и Националну туристичку организацију Црне Горе. Циљ данашњих сусрета јесте интензивирање економске сарадње двеју земаља, потом организационе активности око предстојећих манифестација ,,Дани Војводине“ и ,,Дани Подгорице“, као и креирање заједничких туристичких производа Републике Црне Горе и АП Војводине.
Учесници сусрета су били и помоћник покрајинског секретара за област туризма, мр Сергеј Тамаш, као и директорица Туристичке организације Војводине, др Наташа Павловић.
Приликом сусрета са градоначелником Града Подгорице, саговорници су се усагласили да постоји простор за целисходнију сарадњу између Подгорице, Новог Сада и читаве АП Војводине, те да је неопходно да се у наредном периоду између представника два града интензивира комуникација, а у циљу реализације конкретних пројеката од обостраног интереса.
Градоначелник Славољуб Стијеповић је овом приликом истакао да би веома добре политичке односе између Црне Горе и Србије требало да прате још бољи и ефикаснији односи, превасходно на пољу економске сарадње и привредне размене између две државе и њихових градова. Од како је и сама Подгорица од транзитног постала туристички град, Стијеповић оцењује да иницијатива да се одрже манифестације ,,Дани Војводине“ и ,,Дани Подгорице“, на начин на који је то предвиђено, ствара претпоставке за сарадњу и у многим другим областима.
Приликом данашњег сусрета потпредседника Ђоковића са министром одрживог развоја и туризма Црне Горе, Павлом Радуловићем, истакнуто је да је креирање заједничких туристичких производа Црне Горе и АП Војводине могућност за привлачење туриста, поготово са удаљених тржишта.
Наглашавајући значај црногорске националне заједнице у АП Војводини, потпредседник Ђоковић је пренео интересовање Покрајинске владе да се у Новом Саду организује манифестација ,,Дани Подгорице“, као и да Подгорица у октобру ове године буде домаћин привредницима и туристичким посленицима АП Војводине, са циљем представљања богата културне, историјске, и туристичке понуде Покрајине.
,,У оквиру традиционалне манифестације „Дани Војводине” биће представљени туристички потенцијали и ресурси, гастрономија, и вински туризам у региону, а у циљу промоције и освајања нових тржишта. Земља у фокусу ове године јесте Црна Гора, а поред града Подгорице, током наредних година, манифестација би била проширена и на друге градове у Црној Гори“, рекао је Ђоковић, подсетивши министра Радуловића и на сарадњу која се традиционално остварује и између црногорских медијских кућа и Радио-телевизије Војводина, путем реализације пројекта „На два мора“,који обухвата 55 дана заједничког емитовања програма. Ђоковић је најавио могуће измене концепта овог програма у циљу подизања квалитета, што би додатно анимирало туристичку тражњу Црне Горе и АП Војводине. Потпредседник Ђоковић је додао да постоји идеја о креирању регионалног туристичког производа Србије, Мађарске и Словачке, те би било веома значајно укључити и Републику Црну Гору, као и Босну и Херцеговину у наредном периоду.
Данас је у просторијама Националне туристичке организације Црне горе уприличен и састанак између директорице туристичке организације Војводине, др Наташе Павловић, и директорице Националне туристичке организације Црне горе, Жељке Радак Кукавичић. Током састанка саговорници су потврдили успех дугогодишње сарадње како националних туристичких организација две земље тако и локалних. Војвођанско туристичко тржиште је важан сегмент тржишта за Црну гору, стога је битно војвођанску понуду представљати кроз сајамске наступе и презентације. Планиране активности за 2017 годину су превасходно једнодневне промоције, посете студијских група новинара као и учешће НТО Црне горе на Међународном сајму туризма у Новом Саду. Богато културно наслеђе, бање и гастрономија неки су од мотива који ће подстаћи грађане Црне горе да посете покрајину, при чему ће ТОВ пружити пуну подршку током представљања црногорске туристичке понуде у Војводини.
Туристичке организације Црне горе и Војводине су се усагласиле око интензивирања сарадње уз активније учешће туристичке привреде обе земље.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs