Вести


Игор Мировић представио чланове Покрајинске владе

Нови Сад , 20. јун 2016.
-A A +AИгор Мировић представио чланове Покрајинске владе.

Нови Сад , 20. јун 2016. .

„Потпредседник Владе, господин Ђорђе Милићевић, дипломирани економиста који је завршио Економски факултет Универзитета у Новом Саду, рођен је 1967. године у Бару. Радну каријеру је започео у Дирекцији за робне резерве где је обављао послове стручног сарадника и саветника директора. Био је извршни директор Завода за изградњу града од 2004. до 2008. Обављао је дужност саветника потпредседника Скупштине Војводине од 2008-2012. а биран је и за посланика у овом високом дому. У прошлом сазиву обављао је дужност потпредседника Скупштине АП Војводине. Господин Ђорђе Милићевић координираће сегмент економског развоја у новој Покрајинској влади.

Потпредседник Иван Ђоковић, уједно и секретар за привреду и туризам, рођен је 2. септембра 1981. године у Београду, обављао је дужност секретара Италијанско-српске коморе током 2005. године, затим радио у Првом општинском суду у Београду. Од 2013. је запослен на месту извршног директора за правне послове у компанији Јужни ток у Новом Саду. Обављао је значајне дужности у Универзал банци у Београду.

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу, националне мањине-националне заједнице је Михаљ Њилаш. Он је рођен 1962. у Орому, Кањижа, завршио је Правни факултет у Новом Саду, а радио је као директор у Фабрици намештаја“Будућност“ у Суботици од 1990. до 1993. Био је судија Општинског суда у Кањижи. Водио је своју адвокатску канцеларију, а од 2008. до 2014. био је председник Општине Кањижа, а од 2014. био је, то ће бити и у новој Влади, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице. Члан је СВМ, господин Иван Ђоковић, то сам можда пропустио, је члан СПС, Ђорђе Милићевић члан СНС.

Покрајински секретар за финансије, Смиљка Јовановић, радила је у области банкарства, осигурања, контроле пореза, почела још у време Службе друштвеног књиговодства. Завршила је Економски факултет у Суботици и Специјалистичке студије на Правном факултету у Београду на Катедри за јавне финансије. Поседује више сертификата из области рачуноводства и ревизије, на место покрајинског секретара за финансије долази са места извршног директора Агенције за осигурање и финансирање извоза где је радила на руководећим пословима контроле усклађености пословања и спречавања прања новца. Рођена је у Шиду.

Владимир Галић рођен је у Кикинди 1972. године, има своју адвокатску канцеларију, био је у два наврата саветник председника Владе Републике Србије, био је и у једном мандату директор Агенције за приватизацију Републике Србије, посланик у више сазива покрајинске Скупштине и он ће бити покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине.

Доцент доктор Зоран Гојковић, завршио је Медицински факултет у Новом Саду, хирург, ортопед, трауматолог, начелник је Оперативног одељења Клинике за ортопедску хирургију и трауматологију Клиничког центра Војводине у Новом Саду, доктор је медицинских наука, доцент је на предмету „Хирургија“ на Медицинском факултету Универзитета у Новом Саду, члан је бројних светских и домаћих и научних и стручних организација, асоцијација, аутор је и коаутор бројних стручних и научних радова, уџбеника, монографија и књига објављених у земљи и иностранству.

Покрајински секретар за спорт и омладину је наш прослављени одбојкашки репрезентативац Владимир Батез, легенда спорта. Као професионални играч наступао је за Одбојкашки клуб Црвена звезда“, ОК „Војводина“, ОК у Катањи, у Напуљу, ОК „Форли“, ОК „Латина“, ОК „Ђоја дел Коле“; ОК „Ферара“, ОК „Вибо Валентиа“; Ђоја дел Кол Каљари, затим Рибница код нас и Пафос на Кипру. Освајач је златне медаље на олимпијским играма у Сиднеју, бронзане на Европском првенству, сребрне и још једне сребрне на Светском и Европском првенству, бронзане медаље на Олимпијским играма у Атланти. Учесник је Светске лиге четири године од 1997. до 2001. године. Завршио је Факултет физичке културе у Новом Саду, виши је тренер одбојке, лиценциран је савезни одбојкашки тренер, носилац „Ордена Немање првог степена“ за нарочите заслуге у предстваљању државе и грађана наше земље, за освајање златне олимпијске медаље. Добитник је националног спортског признања за посебне заслуге у спорту као освајач златне и бронзане олимпијске медаље о којима сам говорио. Тренутно обавља дужност генералног секретара Спортског савеза Србије. Рођен је у Новом Саду, 7. септембра 1969. године.

Професор Мирослав Штаткић, композитор, редовни професор Академије уметности у Новом Саду, рођен је 1951. године у Призрену, факултет Музичке уметности је завршио у Београду на Одсеку за композицију у класи професора Енрика Јосифа. У истој класи завршио је постдипломске студије, усавршавао се у Западном Берлину, код професора Иса Гуна на Високој школи за уметност као стипендиста немачке Владе од 1983. до 1984. У СНП у Новом Саду радио је као корепетитор од 1977. до1979. Од 1979. прелази да ради на Академији уметности у Новом Саду и у тој установи ради као асистент, доцент у два избора ванредни и редовни професор. Предавао је начитавом низу дисциплина у тој области, радио је на Универзитету у Црној Гори. Од 1978. године активно учествује у раду многих уметничких и стручних удружења у Војводини, Србији и Црној Гори. Био је председник Савеза музичких педагога Војводине, председник Савеза аматера Војводине, председник Удружења композитора Војводине, члан Управног одбора СОКОЈ, члан Савета Академије уметности у Новом Саду, шеф Катедре за композицију и дириговање Академије уметности у Новом Саду, шеф Катедре за стручно-теоријске предмете у Музичкој академији на Цетињу, где је био и продекан. Добитник је више награда за уметничку делатност, добитник је Октобарске награде Новог Сада 1998. и добитник је награде удружења универзитетских наставника и научника Војводине за животно дело за прошлу годину. Написао је преко 400 композиција, симфонијских дела, вели број камерних, солистичких, вокалних, вокално-инструментаних, електро-акустичних, мултимедијалних и сценских дела. Писао је примењену музику, као и музику за позоришне представе, радио и телевизијске пројекте. Многа дела професора Штаткића су издата, извођена у преко 30 земаља. Професор Штаткић биће на челу Секретаријата за културу, информисање и односе са верским заједницама.

Проф. др Зоран Милошевић рођен је 29. маја 1961. године у Бијељини. У Новом Саду је завршио Факултет физичке културе. До сада је објавио преко 130 радова у зборницима стручних и научних скупова, члан је Савета Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета, члан Стручног већа Сената Универзитета за хуманистичке науке и уметност и заменик је председника Савета Универзитета у Новом Саду. Учествовао је у великом броју научних пројеката, научних радова. У периоду од 2004. до 2008. године обављао је и функцију члана Градског већа Града Новог Сада задуженог за спорт, где се, поред пројеката школског и масовног спорта, посебно истиче учешћем у организацији спортских манифестација европског и светског нивоа такмичења. Био је одборник Скупштине Новог Сада у сазиву од 2008. Од новембра 2012. до данас обављао је функцију начелника Јужнобачког управног округа. Проф. др Зоран Милошевић биће, уколико подржите програм и тим, на челу Секретаријата за високо образовање и научно-истраживачку делатност.

Мр Вук Радојевић рођен је у Новом Саду 31. јануара 1978. године. До данас на функцији председника општине Бечеј. Асистент је на Пољопривредном факултету Универзитета у Новом Саду и то на Департману за економику пољопривреде и социологију села. Основу школу и гимназију завршио је у Бечеју, дипломирао је на Пољопривредном факултету 2002. године. Могао бих сада да наведем све универзитете на којима се усавршавао, Дебрецину, Темишвару, Скопљу, Копенхагену, Генту, Сарагоси, Цириху. Вук Радојевић биће на челу Покрајинског секртаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство.
Као и проф. Зоран Милошевић, проф. Штаткић долазе из редова Српске напредне странке.

На месту покрајинског секретара за регионални развој и међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић. Завршио је Економски факултет у Новом Саду. Рођен је у Новом Саду 10. марта 1979. године. На смеру дипломирани економиста завршио је Смер финансије и рачуноводство. На десетине пројеката у области регионалног развоја, заштите животне средине и то од Граца, где је обављао те послове 2012. године, Дебрецина, Сплита, Новог Сада, Лиона, био је саветник министра за регионални развој и локалну самоуправу 2013. и 2014. године. Огњен Бјелић ће, верујем, бити веома добар кандидат за место покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу. Био је и менаџер пројеката на Новосадском сајму, где је такође био запослен од 2004. до 2007. године, а водио је и своју приватну фирму, окушао се и у том делу био веома успешан, у својој приватној фирми, која је радила многобројне пројекте на тржишту када је реч о припремама елемената за регионални развој, посебно у великом броју локалних самоуправа и у Војводини и у осталим деловима Србије, у Тителу, у Кули, у Бачком Петровцу, на Звездари, у Иригу и многим другим општинама.

Ненад Грбић, кандидат за покрајинског секретара за енергетику, грађевинарство и саобраћај, рођен је 1959. године у Кикинди. Завршио је Економски факултет у Новом Саду. Био је директор у Трговинском предузећу „Агропромет“, радио је у својој приватној компанији, од 2010. до 2013. године био је члан Општинског већа општине, данас Града Кикинде, задуженог за привреду и енергетику, заштиту животне средине и мала и средња предузећа. Тренутно ради као професор економске групе предмета у Техничкој школи у Кикинди. Члан је СДП Србије и до сада на функцији одборника у Скупштини Града Кикинде.

Предраг Вулетић, кандидат за покрајинског секретара за социјална питања, демографски развој и равноправност полова, рођен је 20. фебруара 1977. године у Бачкој Паланци. Последње две године био је консултант директора Управе царина, био је и саветник министра за рад и запошљавање, социјална и борачка питања у Влади Републике Србије, у ранијем мандату и саветник директора Канцеларије за Косово и Метохију, био је директор Јавног предузећа Телевизије БАП, телевизије у Бачкој Паланци. У будућој Влади обављаће, као што сам рекао, дужност покрајинског секретара за социјална питања.“


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs