Вести


Игор Мировић разговарао са председником Скупштине Црне Горе

Нови Сад , 13. октобар 2017.
-A A +AИгор Мировић разговарао са председником Скупштине Црне Горе.

Нови Сад , 13. октобар 2017. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и председник Скупштине Црне Горе Иван Брајовић оценили су у данашњем разговору да су, у светлу укупно добрих односа држава Србије и Црне Горе, створене могућности за квалитетнију сарадњу и искорак у досадашњим односима АП Војводине и Црне Горе.

Мировић и Брајовић су се сагласили да је поред јачања привредних веза и сарадње на инфраструктурним пројектима, у заједничком интересу покретање нових иницијатива за повезивање универзитета, театара, размену културних посленика и друго.

Истакнуто је да је прилика за продубљивање сарадње и повезивање српских и црногорских привредника и туристичких радника, манифестација "Дани Војводине" која ће крајем октобра бити одржана у Подгорици.

Састанку у Покрајинској влади присуствовали су потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, амбасадор Црне Горе у Србији Њ.Е. Бранислав Мићуновић, потпредседник Скупштине Црне Горе Бранимир Гвозденовић и генерални конзул Црне Горе у Сремским Карловцима Миодраг Канкараш.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs