Вести


Изграђен нови објекат у Дому за душевно оболела лица у oпштини Пландиште

Стари Лец , 07. октобар 2019.
-A A +AИзграђен нови објекат у Дому за душевно оболела лица у oпштини Пландиште .

Стари Лец , 07. октобар 2019. .

Покрајинска влада заједно са Канцеларијом за управљање јавним улагањима издвојила је укупно око 44 милиона динара за изградњу и опремање новог објекта Дома за душевно оболела лица „1. октобар“ у Старом Лецу, у општини Пландиште, који ће, како је најављено, наредних дана примити прве кориснике.

Стање у овом дому је задовољавајуће, али није идеално. Договорили смо данас нове кораке у текућем одржавању, али и припрему пројeката за даља улагања у овај дом, казао је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

„Покрајинска влада управља са 27 објеката социјалне заштите. Припремили смо и пројекат за реконструкцију Дома у Старој Моравици, а за следећу годину у плану је и реконструкција Дома Чуруг“, нагласио је председник Мировић.

„Социјална заштита је изузетно важна друштвена област и неоходно је улагање у континуитету. План нам је да унапредимо програм социјалне заштите и да кориснцима помогнемо да им свакодневни живот буде садржајнији и лакши“, рекао је Мировић.

Затекли смо 2016. године буџет од око 200 милиона динара за ову област, а данас је тај буџет око милијарду динара, додао је председник Мировић.

„Реализовали смо, у овој и у другим областима, заједно са Покрајинском владом пројекте вредне две милијарде динара у 28 општина и градова у АП Војводини. У току су и радови вредни 2,4 милијарде динара, као и радови где су набавке у току вредни око милијарду динара. То је три пута више од оног што смо обећали на заједничкој седници Владе Републике Србије и Покрајинске владе пре три године“, рекао је директор Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић.

Дом за душевно оболела лица „1. октобар“ установа је социјалне заштите која пружа услуге домског смештаја у пет објеката, капацитета за 550 корисника, а објекат који од 2012. године није био у функцији, срушен је и захваљујући Покрајинској влади и Канцеларији за управљање јавним улагањима саграђен је нови, казала је директорка Дома Мирјана Вуковић.

Догађају је присуствовао и покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs