Вести


Изјава Мирослава Васина, покрајинског секретара за привреду, запошљавање и равноправност полова:

Нови Сад , 23. март 2013.
-A A +AИзјава Мирослава Васина, покрајинског секретара за привреду, запошљавање и равноправност полова:.

Нови Сад , 23. март 2013. .

Нови Сад, 23.март 2013.- „Након неколико месеци политичке и таблоидне репресије, кампањакоја се води против Развојне банке Војводине, у покушају да се њенопословање, а са њом и Влада Војводине, криминализују, данас су добили епилогу привођењу три бивша руководиоца. Ово се радило тако што се Развојна банкаВојводине везивала за пословање и проблеме Металс банке, а у медијима суданима најављиване истраге и хапшења.
Према подацима које је изнела Развојна банка Војводине, није причињена штетајер је извршни поступак у току, а овлашћени проценитељ у извршном поступкунаплате кредита и издатих гаранција, позитивно је проценио њихову наплативост.Имајући то у виду, Влада Војводине неће никоме судити пре суда, и никогпроглашавати кривим док се то не докаже. Неопходно је утврдити све чињенице увези са овим случајем, о ком се истрага мора водити у надлежним институцијама,а не у таблоидима, нити је могу водити политичке странке и њихови функционери.
Захтеви за оставкама чланова Владе Војводине који су уследили одмах наконпривођења, уверавају нас да је у питању политички обрачун са легитимно изабраномвећином у Скупштини АП Војводине и Влади Војводине.
Епилог овог случаја, који ћемо да великом пажњом пратити, као заинтересованастрана и већински власник, доказаће да ли је Развојна банка Војводине ималаисти третман као и остале банке у државном власништву, или су одређени нивоивласти чинили све да би она била компромитована и уништена.“

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs