Вести


Квалификационо такмичење 11. циклуса квиза „Колико се познајемо” почиње 18. априла

Нови Сад , 13. април 2017.
-A A +AКвалификационо такмичење 11. циклуса квиза „Колико се познајемо” почиње 18. априла.

Нови Сад , 13. април 2017. .

Једанаести циклус квиза средњих школа „Колико се познајемо”, који је део Пројекта Покрајинске владе под називом „Афирмација мултикултурализма и толеранције у Војводини – мере за јачање међусобног поверења код младих”, почиње квалификационим такмичењима 18. априла 2017. године.

Носилац овог пројекта јесте Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, а реализује се у сарадњи с бројним организацијама и установама из Војводине. Пројекат је конципиран као комплексан мултитематски и мултикултурални програм, усмерен према идеји јачања међунационалног поверења код младих средњошколаца у Војводини. Највећа новина овогодишњег такмичења свакако је вишејезичност – могућност да ученици, у зависности од језика који се користи у настави, у квизу чују питања и дају одговоре на свом језику. Стога, поред тога што ће се такмичити на српском језику, у овом циклусу ће се надметати и на мађарском и на словачком језику. У овогодишњем такмичењу учествују екипе 44 средње школе с територије читаве АП Војводине.

Једанаесто такмичење квиза одржаће се у више места у АП Војводини.

Прво квалификационо такмичење одржаће се 18. и 19. априла у Суботици. Првог дана, такмичење ће се одржати на Отвореном универзитету, с почетком у 14 часова, а одвијаће се на мађарском језику. Другог дана, 19. априла, такмичења почињу пре подне (у 10 часова) и после подне (у 14 часова). Тог дана ђаци ће се такмичити на мађарском и на српском језику.

Ковачица је домаћин 20. априла, с почетком у 10 и 14 часова, и то на словачком и на српском језику.

Квалификационо такмичење се наставља 21. априла у Сремској Митровици, затим 24. априла у Сомбору и 25. априла у Врбасу. Сва такмичења се одвијају и пре и после подне, с почетком у 10 часова и у 14 часова.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs