Вести


Кластеризација – корак ка успостављању успешне привреде: Пројекат ClusterPoliSEE

Нови Сад , 21. новембар 2013.
-A A +AКластеризација – корак ка успостављању успешне привреде: Пројекат ClusterPoliSEE.

Нови Сад , 21. новембар 2013. .

Пројекат ClusterPoliSEE – паметније политике кластера за југоисточну Европу, обележио је први дан конференције и предавања на тему кластеризације и политике кластера, која се одржава у Новом Саду. Финансиран у оквиру 3. стратешког позива програма за југоисточну Европу, овај пројекат окупља 25 партнера из 12 земаља, са циљем да се створе услови за изградњу нових стратегија путем политике кластера на подручју југоисточне Европе, а унутар привредних сектора који имају економски потенцијал за сарадњу и умрежавање.

На отварању, покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин обратио се учесницима са речима подршке првенствено самој идеји удруживања, а потом и мотиву који произилази из ове замисли – трагању за решењима за унапређењем привреде јачањем конкурентности. Други дан конференције посвећене овом проекту биће одржан сутра у Скупштини АП Војводине.

,,Велик одзив на овој конференцији знак је да нам се пружа добронамерна помоћ из земаља учесница на овом пројекту. Томе у прилог говори чињеница да Влада АП Војводине и Покрајински секретаријат за привреду раде на политици удруживања и умрежавања о чему говори податак да у Војводини имамо преко 20 кластер организација. Наш циљ је удруживање у кластере сваке делатности у Војводини до краја 2014. године“, рекао је Мирослав Васин.

Пројекат посвећен паметним политикама кластера за југоисточну Европу, акценат ставља на мала и средња предузећа која имају заједничке интересе и потребе, што би њихово удруживање овенчало успехом. Кластери су важна компонента регионалних стратегија паметних специјализација и креаторима политике нуде прилику за ефикасније усмеравање активности, стимулишући свој раст и унапређење привреде кроз иновације. Овај пројекат успоставља заједничку платформу за учење, која је усмерена на креирање политике кластера.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs