Вести


Комплетно опремљена спортска хала у Гложану

Гложан , 19. фебруар 2021.
-A A +AКомплетно опремљена спортска хала у Гложану.

Гложан , 19. фебруар 2021. .

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста и председница Општине Бачки Петровац Јасна Шпрох обишли су данас спортску халу у Гложану, која је комплетно опремљена заједничким улагањем из покрајинског и општинског буџета, у износу од 3,6 милиона динара.

Са опремом у складу са најновијим стандардима, спортска хала у Гложану место је где ђаци Основне школе „Јожеф Марчок Драгутин“, предшколци, спортисти и рекреативци из тог и околних места могу да играју кошарку, фудбал, одбојку, рукомет, тренирају борилачке спортове, гимнастику и друго.

"Покрајински секретаријат за спорт и омладину издвојио је 2,6 милиона за набавку спортске опреме за халу у Гложану, док је Општина Бачки Петровац обезбедила милион динара", казао је секретар Баста и изразио задовољство што су у тој сали створени веома добри услови за бављење спортом.

Баста је навео да ресорни секретаријат ради на побољшању тих услова и на улагању у спортску инфраструктуру како у општини Бачки Петровац, тако и у целој Покрајини.

"У протекле четири године Општина Бачки Петровац је учествовала на доста конкурса које смо расписали, и њихове пројекте смо финансирали са 7,5 милиона динара", истакао је Баста и додао да ће бити настављена улагања у ову општину.

Председница Општине Јасна Шпрох захвалила је Покрајинском секретаријату за спорт и омладину на досадашњој одличној сарадњи, и изразила уверење да ће бити и настављена.

Она је истакла да је хала у Гложану одлично опремљена, те да се локална самоуправа труди да искористи све могуће ресурсе који су јој на располагању, било да је реч о републичким или покрајинским конкурсима, како би се та општина што успешније развијала.

Сала у Гложану, између осталог, опремљена је кошевима са електроподизачима, помоћним кошевима, ручним семафором, головима за фудбал, зидним вратилом, конопцима за пењање, морнарским лествама, одскочним даскама, ниским и високим гредама.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs