Вести


Конкурси за локалне самоуправе, домаће и стране компаније

Нови Сад , 11. април 2013.
-A A +AКонкурси за локалне самоуправе, домаће и стране компаније.

Нови Сад , 11. април 2013. .

Нови Сад, 11. април 2013. године - На конференцији за медије, одржаној у Влади Војводине, најављене су нове подстицајне мере Покрајинског секретаријата за рад, запошљавање и равноправност полова за побољшање услова привређивања у Војводини и подизање потенцијала малих и средњих предузећа.

Према речима покрајинског секретара Мирослава Васина, ради се о субвенцијама намењеним локалним самоуправама за подстицање привредних активности, успостављањем енергетске ефикасности на објектима који су у власништву локалне самоуправе, Покрајине или Републике. Намера је да се смање расходи општина за грејање, те да се подстакне стварање повољнијег пословног амбијента и ангажовање малих и средњих предузећа. За ову намену планирано је укупно 30.200.000,00 динара. Право учешћа на конкурсу имају све општине у Војводини, које могу да конкуришу са једним пројектом до 4 милиона динара. Покрајински секретаријат за привреду, запошљавење и равноправност полова суфинасираће пројекте до 50 одсто вредност.


Други конкурс, који Секретаријат реализује у сарадњи са Фондом за подршку инвестиција у Војводини - ВИП Фондом, односи се на рефундацију трошкова улагања у материјалну имовину приликом нове инвестиције, било да се ради о постојећим или новим инвеститорима, а намењен је домаћим и страним компанијама. За ову намену планирано је од 46.000.000,00 динара. Према речима директора Фонда за подршку инвестиција Војводине Александара Стојкова, висина додељене помоћи одређиваће се у износу трошкова пројектне документације, или трошкова привременог једногодишњег закупа, а максималан износ субвенције по привредном субјекту износи 100.000 евра.

„Како би испунила основне предуслове за добијање ове регионалне инвестиционе помоћи, компанија мора више од половине промета да остварује кроз извозне послове, да изгради нове производне погоне, или обавља делатност у наменски изграђеном објекту, да послује у прерађивачком сектору, или да се бави рачунарским програмирањем", рекао је Александар Стојков.

Подразумева се улагање од минимум три милиона евра и отварање најмање 100 нових радних места у три године, осим у случајевима инвестирања у неразвијене општине - Житиште, Чоку и Пландиште - када ће се, ради подстицања инвестиција и развоја ових општина, одобравати субвенције и за инвестиције од минимум 1.5 милиона евра и отварање 50 нових радних места. Изузетак представљају инвестиције већег обима од најмање 5 милиона евра и нових 300 радних места у наредне 3 године, за које ће се одобравати субвенције у максималном износу од 200.000 евра.Конкурс је отворен до 1. октобра, односно до утрошка средстава у буџету обезбеђених за те намене.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs