Вести


Конференција за штампу поводом предстојећег Сајма КОНТЕХ

Нови Сад , 01. април 2013.
-A A +AКонференција за штампу поводом предстојећег Сајма КОНТЕХ .

Нови Сад , 01. април 2013. .

Нови Сад, 1. април 2013. године - Одржавање Седмог сајма пословних могућности и стручних пракси - КОНТЕХ најавио је покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин на данашњој конференцији за новинаре у Влади АП Војводине. Он је нагласио да Покрајнска Влада учествује у финансирању и пружа логистичке услуге сајму, који ће се одржати на Факултету техничких наука у Новом Саду, 3. и 4. априла 2013. године.„Најављујемо значајан догађај јер овај Сајам, на најбољи начин, промовише капацитете компанија које су заинтересоване за интеракцију са Универзитетом у Новом Саду и са младим инжињерима. Током протеклих шест година, на сајму КОНТЕХ учествовало је 65 фирми из целе Србије. Њихова сарадња са факултетима продубила се баш уз помоћ овог сајма, чије је одржавање значајно и за утврђивање пожељног вредносног ситема", рекао је Васин.


Декан Факултета техничких наука др Раде Дорословачки објаснио је да су овакве манифестације врло корисне, како за студенте тако и за послодавце великих компанија, који траже стручњаке одређених профила који се школују на факултетима. Дорословачки је нагласио да се последњих година драстично смањио број студената који одлазе у иностранство у потрази за послом, захваљујући овој манифестацији и фирмама које је основао Факултет техничких наука.


Невен Тубић, представник Мицрософт развојног центра у Србији говорио је о намери компаније да на Сајму студентима и дипломцима приближи структуру Мицрософт-а, да се упознају са радом ИТ сектора, препоручујући плаћену летњу праксу у трајању од 3 до 6 месеци у овој компанији. Поред Мицрософт-а, на Сајму пословних могућности и стручних пракси, појавиће се и компаније: Грундфос, Леви9 Сербиа, ХинтТецх, Цодоцентриц, ПСТецх, Фиат аутомобил Србија, Данулабс и друге.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs