Вести


Милошевић и Штаткић примили делегацију Амбасаде Француске

Нови Сад , 01. новембар 2017.
-A A +AМилошевић и Штаткић примили делегацију Амбасаде Француске.

Нови Сад , 01. новембар 2017. .

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић и покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић, примили су данас делегацију Амбасаде Републике Француске у Србији, на челу са отправником послова господином Николом Фајем.

Приликом сусрета било је речи о вековном пријатељству између Француске и Србије, које је и данас присутно и огледа се у одличној сарадњи у области образовања и културе. Други путујући студентски сајам, који је данас отворен на Универзитету у Новом Саду под слоганом: „Студирајте у Француској – Сусрет са француским универзитетима“, представља пример добре сарадње универзитета Србије и Француске, као и могућност мобилности професора и студената.

Захваљујући стипендијама Владе Републике Француске, у школској 2015/2016. укупно 725 студената из Србије је студирало у Француској. Када је реч о високом образовању и иновацијама, Фаје је нагласио да Универзитет у Новом Саду треба ставити на европску карту изузетности.

На састанку је било речи и о партнерству Француске и Републике Србије у области привреде и иновација, које је оцењено као добро, будући да је француска привреда преко Кредит Акрикол банке, Лафаржа, Шнајдер електрика и многих других, већ годинама присутна на територији АП Војводине, али да увек има простора за још бољу и успешнију сарадњу.

Представници Амбасаде Француске упутили су честитке за избор Новог Сада за престоницу културе 2021. и понудили свесрдну помоћ у организацији.


Извор: ПС за високо образовање и научноистраживачку делатност

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs