Вести


Мировић: Вучић и Путин обезбедили довољно гаса и сигурну енергетску будућност за Србију

Нови Сад , 25. новембар 2021.
-A A +AМировић: Вучић и Путин обезбедили довољно гаса и сигурну енергетску будућност за Србију.

Нови Сад , 25. новембар 2021. .

Из Сочија је стигла вест од огромног значаја за све наше грађане и привредне субјекте који користе гас као енергент за грејање и пословање, и то захваљујући упорном ангажману председника Вучића и пријатељском односу и подршци председника Путина.

Цена гаса ће, према најавама, и у наредним месецима остати иста, што значи да неће бити ни њеног повећања на домаћем тржишту нити удара на државни буџет.

Вест је посебно обрадовала оне који живе у Војводини, која је сва покривена гасном мрежом и где је гас главни енергент за грејање станова и кућа, што ће много значити пре свега домаћинствима са мањим примањима.

Још једном се показао на делу углед Србије и српског председника у свету јер без одговорног и недвосмисленог пријатељства са Руском Федерацијом и независне спољне политике земље не бисмо могли ничему да се надамо. Политика принципа и одговорног односа према себи и другима тријумфовала је у Сочију.

Посебно је значајно и то да ћемо у будућности и даље имати стратешко гасно партнерство са руским компанијама што ће значити нове повољне аранжмане и током наредних година, поручио је председник Покрајинске владе Игор Мировић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs