Вести


Мировић: Дом за старе у Петроварадину изолован случај

Нови Сад , 04. јун 2020.
-A A +AМировић: Дом за старе у Петроварадину изолован случај .

Нови Сад , 04. јун 2020. .

„Двадест два корисника и шест запослених, позитивних на присуство вируса ковид 19 у приватној геронтолошкој установи „MASS GREEN HOUSE“ у Петроварадину изолован је случај овог обољења у АП Војводини. Веома брзо смо од првог откривеног случаја тестирали све кориснике и запослене, и ова установа социјалне заштите стављена је у карантин“, изјавио је данас председник Покрајинске владе Игор Мировић, истакавши да до сада није постојала ниједна примедба на рад овог дома.

Већина позитивних на тестирању је без симптома и налазе се у дому под надзором лекара Клиничког центра Војводине, док је мањи број са блажим симптомима хоспитализован у КЦВ-у.

„Од овог случаја не треба правити панику јер смо за 24 часа од појаве инфекције у овом дому спровели епидемиолошко испитивање и узорковање биолошког материјала за лабораторијско испитивање корисника и свих запослених, а пратимо и њихове контакте“, рекао је Мировић.

Војводина је имала, како је нагласио, веома добре резултате током епидемиолошке кризе и борбе против вируса ковид 19, и свакодневни надзор над системом када је реч о установама социјалне заштите.

„На конкретним примерима током ове кризе показали смо одговорност и јединство“, истакао је Мировић.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs