Вести


Мировић: До октобра завршен пут Опово-Дебељача, у августу почињу радови на изградњи вртића у Сефкерину

Нови Сад , 06. јул 2021.
-A A +AМировић: До октобра завршен пут Опово-Дебељача, у августу почињу радови на изградњи вртића у Сефкерину.

Нови Сад , 06. јул 2021. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас завршне радове на изградњи последње деонице локалног пута Опово–Дебељача истакавши том приликом да ће до краја октобра бити потпуно изграђен пут у дужини од 12,6 километара који представља најкраћу везу између Опова и Ковачице, за шта је Покрајинска влада укупно издвојила 778,6 милиона динара.

„Завршавамо овај посао желећи да развијемо општину Опово и овај део Баната. Преко Управе за капитална улагања Војводине приводимо крају овај важан пројекат, који је започела и проневерила претходна влада“, казао је Мировић након обиласка радова.

Важност ове саобраћајнице, према Мировићевим речима, јесте и у томе што ће бити наслоњена на део ауто-пута Београд–Зрењанин, где ће радови почети у наредних шест до девет месеци.

„Циљ нам је да привучемо инвеститоре у Опово, Ковачицу и Банат“, казао је Мировић.

Он је данас обишао и локацију на којој ће бити изграђен објекат Предшколске установе „Бамби“ у Сефкерину, поручивши да је реч о значајном пројекту који ће обезбедити довољно места за упис све деце и за који је из покрајинског буџета издвојено 42 милиона динара.

„На овај начин бринемо о нашим најмлађима, и очекујемо да током августа почну радови на изградњи вртића“, нагласио је председник Мировић.

Насељено место Сефкерин до сада није имало вртић и новоизграђени објекат радиће у оквиру Предшколске установе „Бамби“ из Опова.

„Ова два пројекта су од круцијалне важности за нашу општину. Наш буџет је изузетно мали, али ми континуирано добијамо подршку од Републичке и Покрајинске владе. Током ове године, само од Покрајине, преко конкурса смо добили више од 211 милиона динара“, казао је председник Општине Опово Милош Марков.

Догађају су присуствовали и покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бјелић и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs