Вести


Мировић: За унапређење социјалне заштите додатних 235 милиона динара

Нови Сад , 03. август 2018.
-A A +AМировић: За унапређење социјалне заштите додатних 235 милиона динара.

Нови Сад , 03. август 2018. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре намењене унапређењу социјалне заштите у АП Војводини у укупној вредности од 235 милиона динара, истакавши да је трајно опредељење и обавеза Покрајинске владе да створи одговарајуће услове за живот и рад у свакој од 27 установа социјалне заштите, чији је покрајина оснивач.

Он је нагласио да је улагање у област социјалне заштите један од приоритета владе на чијем је челу, а то потврђује, како је навео, посебан секретаријат који је формиран приликом избора Покрајинске владе и готово удвостручена средства за ове намене.

„Затекли смо буџет од 400 милиона динара за потребе свих сегмената социјалне заштите, а ми данас располажемо са 726 милиона динара у 2018. години и то показује да интензивно и континуирано радимо на подизању стандарда у установама социјалне заштите“, нагласио је председник Мировић и најавио да ће се са овом врстом улагања наставити и наредних година.

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић рекао је да су данас уручена 44 уговора представницима 22 установе социјалне заштите, те додао да је ресорни секретаријат бројним мерама и програмима, реализованим у протекле две године, знатно подигао ниво социјалне заштите на територији АП Војводине.

Реализацијом ових уговора, између осталог, биће адаптиран и саниран део објекта за заштиту одраслих и старих лица у Дому у Футогу, за шта је издвојено 39 милиона динара, као и део комплекса Дома "Ветерник“, што је инвестиција вредна 20 милиона динара.

За реконструкцију, адаптацију и доградњу топле везе, лифта и застакљене терасе са санацијом крова у Геронтолошком центру „Сомбор“ издвојено је 36 милиона динара, док је за Дом за лица ометена у менталном развоју "Отхон" у Старој Моравици, где ће бити изграђен објекат за радну терапију лица ометених у менталном развоју, опредељено 11 милиона динара.

Бесповратна средства у износу од 20 милиона динара додељена су Геронтолошком центру „Суботица", за пројекат прилагођавања домских објеката захтевима који се односе на квалитетнији и безбеднији живот корисника услуга.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs