Вести


Мировић и Вукосављевић обишли установе културе у Новом Милошеву и Кикинди

Кикинда , 22. август 2018.
-A A +AМировић и Вукосављевић обишли установе културе у Новом Милошеву и Кикинди.

Кикинда , 22. август 2018. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и министар културе и информисања Владан Вукосављевић обишли су данас музеј „Жеравица“ и Банатски културни центар у Новом Милошеву и Центар за ликовну и примењену уметност „Terra“ у Кикинди, сагласивши се да култура не станује само у великим градовима, већ и у мањим срединама.

„Музеј „Жеравица“ и Банатски културни центар чине богат културни живот у Новом Милошеву и Покрајинска влада ће наставити да подржава њихове активности, како би културну сцену у овој малој средини, одржали и унапредили“, рекао је председник Мировић.

Истакавши задовољство поставком Центра за ликовну и примењену уметност „Terra“, председник Мировић је оценио да такви садржаји заслужују већу подршку, јер, како је, навео, могу бити окосница културне и туристичке понуде АП Војводине.

„Фасцинирани смо квалитетом и уметничким одразом ових културних установа и ми ћемо повећати издвајања за област културе како бисмо и у будућности подстицали овакве садржаје и културно стваралаштво“, казао је председник Мировић.

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић рекао је да је музеј „Terra“ у Кикинди јединствена установа тог типа у Европи, те да је то добар пример реализације средстава добијених на конкурсу министарства „Градови у фокусу“.

Он је истакао да је током посете културним установама у Новом Милошеву разговарано о моделима сарадње на изградњи музеја „Ранка Жеравице“ и наставку подршке издаваштву Банатског културног центра.

„Културна политика мора да се заснива на принципу децентрализације и конкретни пројекти, базирани на великом ентузијазму појединаца организованих око идеје унапређења културне сцене, и у будућности ће имати подршку министарства“, изјавио је Вукосављевић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs