Вести


Мировић и Вукосављевић: Сигнал из нове зграде РТВ-а на јесен 2019. године

Нови Сад , 05. новембар 2018.
-A A +AМировић и Вукосављевић: Сигнал из нове зграде РТВ-а на јесен 2019. године .

Нови Сад , 05. новембар 2018. .

Републичка и Покрајинска влада настављају да финансирају изградњу нове зграде Радио телевизије Војводине, из које ће, како је истакнуто данас након потписивања уговора о финансирању друге фазе радова, први сигнал бити пуштен крајем новембра 2019. године.

„Радови на изградњи нове зграде Радио телевизије Војводине одвијају се предвиђеном динамиком и план је да нова зграда буде готова у другој половини 2019. године“, оценио је председник Покрајинске владе Игор Мировић, који је уједно и председник Одбора за изградњу нове зграде РТВ.

На овом великом пројекту радимо заједно и са Градом Новим Садом и на тај начин показујемо да бринемо о покрајинском јавном медијском сервису, рекао је председник Мировић.

Он је додао и да Покрајинска влада заједно са Владом Србије ради на великим пројектима, који су, како је навео, годинама били запостављени и на маргинама друштва.

„Завршили смо Жежељев мост, успешно приводимо крају радове на изградњи нове куће Радио телевизије Војводине, финансирамо последњу фазу на изградњи Народног позоришта у Суботици и на то смо поносни“, истакао је председник Мировић.

„Нови објекат покрајинског јавног медијског сервиса прилика је за нови замах и у прављењу великих искорака у унапређењу квалитета програма и свих садржаја које пружа РТВ“, изјавио је министар културе и информисања Владан Вукосављевић.

Захваливши се републичкој и покрајинској влади, генерални директор Радио телевизије Војводине Миодраг Копривица изјавио је да су данашњим уговором створени услови за завршетак 98 одсто грађевинских радова на новој згради.

„Нова зграда биће опремљена најсавременијом опремом и техником и из ње ће се емитовати програм на српском и још 15 језика националних мањина“, рекао је Корпивица.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs