Вести


Мировић и Вучевић обишли радове на реконструкцији Дома здравља на Лиману

Нови Сад , 13. јун 2020.
-A A +AМировић и Вучевић обишли радове на реконструкцији Дома здравља на Лиману.

Нови Сад , 13. јун 2020. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишли су данас радове на реконструкцији, санацији и адаптацији зграде Дома здравља „Нови Сад“ на Лиману 4, инвестиције вредне 826,6 милиона динара.

Реч је о објекту укупне површине 9.300 квадратних метара, у коме није било значајнијих улагања готово пола века.

„Последњих неколико месеци потврдило је чињеницу да је здравствени систем један од најважнијих система у нашој земљи и да је свака активност која води његовом унапређењу изузетно важна. Због тога ће нови објекат Дома здравља на Лиману, који је највећи појединачни објекат који се реконструише у систему здравствене заштите у Војводини, бити на корист свих грађана“, казао је председник Мировић.

Том приликом, он је најавио да ће следеће недеље бити завршени радови на реконструкцији Клинике за абдоминалну хирургију и Клинике за гинекологију и акушерство у Новом Саду.

„У јулу очекујемо почетак радова на изградњи Каменице 3, објекта величине готово 10.000 квадрата, за сва три института у Сремској Каменици и са улагањем у унапређење здравственог система Војводине ћемо наставити и у наредним годинама, јер већ сада имамо грађевинску дозволу за реконструкцију болница у Сомбору, Кикинди и Суботици“, рекао је Мировић.

Председник Мировић рекао је да ће наредне недеље Покрајинска влада издвојити додатних 500 милиона динара за набавку нове медицинске опреме за здравствене установе у Војводини.

„Држава је урадила много и све што смо планирали смо и спровели. Само су медицинске сестре и техничаре у овој годинини, кумулативно, добили више од 25 посто повећање зарада и тај тренд ће се наставити. У свим сегментима здравства имамо добре резултате и када је реч о кадровима, њиховом образовању, бољим условима за рад и здравственој опреми“, навео је председник Мировић.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић истакао је да се радови на реконструкцији највећег дома здравља у Новом Саду, у објекту на Лиману 4, изводе после 44 године.

„Грађани Лимана и Новог Сада на пролеће 2021. године имаће један од најмодернијих и најбоље опремљених домова здравља у Србији. Ниједан пројекат који смо радили са Покрајинском владом и Владом Србије није стао, све је завршено у роковима и зато ћемо заједнички наставити да радимо", рекао је Вучевић.

Обиласку радова присуствовали су и покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић и директор Канцеларије за јавна улагања Марко Благојевић.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs