Вести


Мировић и Вучевић положили камен темељац за зграду Хитне помоћи

Нови Сад , 13. март 2017.
-A A +AМировић и Вучевић положили камен темељац за зграду Хитне помоћи.

Нови Сад , 13. март 2017. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, положили су данас камен темељац за изградњу нове зграде Завода за хитну медицинску помоћ у Новом Саду која ће, како је планирано, бити саграђена за само годину дана, на углу Улице Илариона Руварца и Булевара патријарха Павла.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић је истакао да је за Нови Сад изузетно важно што су Покрајина и Град Нови Сад заједнички припремили ову велику инвестицију у области здравствене заштите. За изградњу зграде Хитне помоћи, из покрајинског буџета, као и буџета Града Новог Сада, издвојени су једнаки износи од по 204 милиона динара.

„Реч је о инвестицији која ће у погледу будућих смештајних капацитета овог завода много значити за Град Нови Сад, јер је то важан показатељ, како је могуће заједнички припремати и реализовати важне објекте у области здравствене заштите“, рекао је Мировић.

Председник Покрајинске владе је нагласио да је то само један од пројеката у области здравства чија реализација је почела.

„За неколико недеља припремићемо потпуну реконструкцију панчевачке болнице. Република ће преко Министарства здравља, у току ове године припремити финансирање Б и Ц блока Клиничког центра Војводине и, корак по корак, како пројекти буду пристизали, кренуће се и у санацију института и клиника Клиничког центра Војводине“, рекао је Мировић, додавши да су у току припреме и за реконструкцију Одељења за плућне болести у Општој болници у Суботици.

Мировић је навео да је ово година у којој нам, према заједничком плану Покрајине, Републике и Града Новог Сада, предстоје огромна улагања у здравствени систем, што треба да доведе до побољшања у овој области, где се није адекватно улагало годинама уназад.

„Ми ћемо покушати да сада једним убрзаним темпом и заједничким снагама надоместимо оно што је недостајало“, подвукао је Мировић, указавши да се заједнички може много више и да ће Нови Сад тако добити много објеката овој и следећој години, а међу њима су и зграда РТВ-а и обновљени Клинички центар, као и зграда Завода за хитну помоћ, али и нови објекат Музичке школе.

Како је председник Мировић указао кренуло се заједно, а то даје и енергију и снагу и више финансија, и заједничке техничке капацитете и то ће, како је истакао, донети много, много резултата и за Нови Сад и за Војводину и за Србију.

Ово је по Мировићевим речима потврда политике која се води, која је успела да донесе резултате у свим областима живота и рада, па и у области здравствене заштите.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је истакао да се у ову велику инвестицију кренуло захваљујући подршци Покрајинске владе, захваливши се председнику Мировићу и његовим сарадницимa, који су, у једнaком износу као и Град Нови Сад, подржали финансирање новог објекта Завода за хитну медицинску помоћ, који ће имати преко 5.300 квадратних метара, што обухвата и саму зграду хитне медицинске помоћи и гаражни простор.

„Када ово збројите и саберете са инвестицијом Клиничког центра, онда можемо да кажемо да Нови Сад постаје једна озбиљна дестинација, и један озбиљан град са свим оним капацитетима који то Новосађани заслужују“, рекао је Вучевић и указао да Новосађани то заслужују јер годинама уназад плаћају порезе, доприносе и заслужују да имају најбољу здравствену заштиту.

Вучевић је најавио да је Нови Сад добио од Министарства здравља 80 милиона динара за реконструкцију Дома здравља на Лиману четири. Вучевић је истакао да се наставља даље, и да ће Град добити реконструисане улице, Кампус, и да предстоји реализација прве фаза изградње Сентандрејског булевара, као и пројектовање моста преко Канала ДТД. Према Вучевићевим речима, то су јасни резултати како се троши новац Новосађана изневши своје уверење да ће за три године још многи пројекти бити успешно реализовани.

Полагању камена темељца за изградњу нове зграде Завода за хитну помоћ, присуствовали су и покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић и директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs