Вести


Мировић и Кнежевић отворили фабрику „Зопас“ у Кикинди

Нови Сад , 23. новембар 2017.
-A A +AМировић и Кнежевић отворили фабрику „Зопас“ у Кикинди.

Нови Сад , 23. новембар 2017. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и министар привреде Горан Кнежевић отворили су данас у Кикинди прву фабрику „Зопас“ италијанске мултинационалне компаније „Зопас групе“.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић је рекао да Војводина са својим значајним потенцијалима може и мора да се развија много брже и зато је отварање производног погона италијанске мултинационалне компаније „Зопас“ у Кикинди од изузетне важности. Он је истакао да је ефикасност у реализацији инвестиција нужна претпоставка за укупан економски раст, као и за раст ове компаније, о чему говори податак да је за само годину дана од старих објеката некадашње „Аутокуће“ изграђена модерна фабрика.

Председник Покрајинске владе је навео и да је укупан економски контекст у коме се данас отвара овај погон охрабрујући.

„У првих девет месеци ове године индустријска производња у Војводини повећана је скоро 8 одсто, чему је сигурно допринела и „Зопас група“. Исто је и са извозом, чија деветомесечна вредност је достигла 3,7 милијарди евра, што је чак 18,7 процената више него у првих 9 месеци 2016. године. Најзад, број незапослених је у том периоду смањен за 31.285 лица или за 14.5 одсто“, рекао је Мировић.

Министар привреде Горан Кнежевић изразио је задовољство због отварања фабрике „Зопас групе“ у Кикинди и навео да у Србији ради око 600 компанија из Италије које запошљавају 20.000 радника.

Председник компаније Ђанкарло Зопас уручио је писмо о намерама председнику Покрајинске владе и министру привреде. „Зопас група“ производи грејаче за мале кућне апапате, програм аеронаутике и системе за грејање и хлађење индустијских постројења.

Догађају је присуствовaо градоначелник Кикинде Павле Марков.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs