Вести


Мировић и Цвијановић затворили манифестацију „Дани Српске у Србији“

Нови Сад , 21. септембар 2017.
-A A +AМировић и Цвијановић затворили манифестацију „Дани Српске у Србији“.

Нови Сад , 21. септембар 2017. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и председница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, свечано су затворили манифестацију „Дани Српске у Србији“ вечерас у новосадском Српском народном позоришту где је изведена опера „Кнез Иво од Семберије“.

„Када је о Војводини реч, везе са Републиком Српском су, чини ми се, још дубље и још чвршће. Велики број грађана који живе у Војводини је или рођен или је пореклом из крајева западно од Дрине“, рекао је Мировић током поздравног обраћања, додавши да су они својом упорношћу и истрајношћу, постали изузетно важан фактор развоја наше покрајине, али никада нису заборавили ни „Стазе завичаја“ како је и насловљен концерт који је током ове манифестације обишао Србију и показао сву раскош заједничке традиције и обичаја.

„Не желимо границе које деле и отежавају нашем народу опстанак и очување вредности које су плод вековног трајања и део су европске и светске баштине“, поручио је Мировић, и додао да ће у томе најзначајнију улогу имати Декларација о заштити и очувању српског народа, најављена од стране председника Александра Вучића и Милорада Додика, као и сутрашње потписивање Протокола о сарадњи између Републике Српске и АП Војводине.

Председница Владе Републике Српске изразила је захвалност свима који су допринели да ова манифестација која, како је рекла, има два домаћина, прерасте у традицију.

„Све што долази из Србије, у очима грађана Републике Српске има далеко већу вредност него оно са било које друге тачке света“, поручила је Цвијановић, осврнувши се на бројне кризне ситуације у којима су институције Србије брзим реакцијама пружале помоћ сународницима.

На петој по реду манифестацији „Дани Српске у Србији“ која се ове године одржавала од 15. до 21. септембра, у 20 градова широм Србије одржана су 32 програма са преко 45 извођења и 800 учесника.

Циљ манифестације коју организује Председништво Републике Српске, јесте додатно учвршћивање привредних, културних, спортских и осталих веза српског народа са две обале Дрине.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs