Вести


Мировић и Шиб о сарадњи АП Војводине и немачких савезних покрајина

Нови Сад , 07. новембар 2018.
-A A +AМировић и Шиб о сарадњи АП Војводине и немачких савезних покрајина.

Нови Сад , 07. новембар 2018. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас са новоименованим амбасадором Савезне Републике Немачке Томасом Шибом, са којим је разговaрао о интензивирању сарадње АП Војводине и немачких савезних покрајина.

„Данас смо резимирали досадашњу сарадњу Покрајинске владе и немачких покрајина, али и трасирали пут за будућу сарадњу и интензивирање односа у свим областима од заједничког интереса. Желимо да одржимо и унапредимо ниво односа које имамо“, рекао је председник Мировић.

Он је оценио да је последњих година знатно унапређена сарадња са немачким савезним покрајинама, а посебно са покрајином Баден Виртемберг, те да је важно у наредном периоду обновити, проширити и унапредити споразум АП Војводине са дистриктом Штутгарт.

Подсетивши да у Војводини послује 50 немачких компанија, председник Мировић рекао је да је значајно одржати ниво директних немачких инвестиција у покрајини.

„Покрајинска влада ће наставити да кроз промоцију потенцијала АП Војводине, као и кроз повезивање привредних комора, научних института и универзитета постојећу економску сарадњу унапреди“, изјавио је председник Мировић.

„Војводина је атрактивна дестинација за немачке инвеститоре и ми ћемо помоћи да тај тренд одржимо и унапредимо, али је и симбол толеранције и мултиетничког живота, што потврђује немачка национална мањина која живи у покрајини“, оценио је амбасадор Шиб.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs