Вести


Мировић: Мађарске компаније заинтересоване за инфраструктурне пројекте у AП Војводини

Нови Сад , 14. новембар 2018.
-A A +AМировић: Мађарске компаније заинтересоване за инфраструктурне пројекте у AП Војводини.

Нови Сад , 14. новембар 2018. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас са амбасадором Мађарске, Атилом Пинтером, са којим је разговарао о заинтересованости мађарских компанија за инфраструктурне пројекте у АП Војводини.

На састанку је оцењено да је Споразум о економско-техничкој сарадњи, потписан ове године на заједничкој седници Владе Србије и Владе Републике Мађарске, добар основ за унапређење економских и привредних односа две земље, као и за конкретизовање сарадње на пројектима из области инфраструктуре.

Председник Мировић рекао је да односи две земље никада нису били на вишем нивоу, те да је Покрајинска влада отворена према домаћим и страним инвеститорима који су спремни да улажу у нове пројекте.

Саговорници су се сагласили да постоји простор и за унапређење сарадње у области водопривреде и заштите животне средине.

Амбасадор Пинтер најавио је да ће у децембру у Новом Саду бити организoван привредни скуп, на ком ће учешће узети 50 компанија из Мађарске, те додао да је управо то шанса за успостављање интензивније сарадње привредника, у бројним областима од заједничког интереса.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs