Вести


Мировић најоштрије осудио акте тероризма на КиМ

Нови Сад , 28. мај 2019.
-A A +AМировић најоштрије осудио акте тероризма на КиМ .

Нови Сад , 28. мај 2019. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић осудио је данас јасне акте тероризма, које на Косову и Метохији, посебно на северу Косова, проводе органи привремене власти у Приштини.

"Јасни акти тероризма, кроз упад такозваних специјалних полицијских јединица РОСУ, терор који проводе на Косову и Метохији, представљају јасан знак дивљачког насиља које мора одмах бити заустављено. Покрајинска влада даје сву неопходну подршку државним органима, председнику Републике Србије, Савету за националну безбедност, органима војске и полиције, да све оно што у складу са Уставом и законом буде донето, у току данашњег и наредних дана, заиста буде и спроведено", рекао је председник Покрајинске владе.

Мировић је додао да је председник Србије у више наврата јасно указивао да ће до аката тероризма доћи , што се током јутра и десило на северу Косова и Метoхије.

"За Покрајинску владу је то јасан знак да све што се као мера дијалога могло дефинисати минулих недеља и месеци, оваквим јасним актом тероризма пада у воду", казао је Мировић. Он је додао да је на нама и као грађанима, и као људима који су забринути за судбину нашег народа на КиМ, да јасно станемо уз наше државне органе.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs