Вести


Мировић најоштрије осудио акте тероризма на КиМ

Нови Сад , 28. мај 2019.
-A A +AМировић најоштрије осудио акте тероризма на КиМ .

Нови Сад , 28. мај 2019. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић осудио је данас јасне акте тероризма, које на Косову и Метохији, посебно на северу Косова, проводе органи привремене власти у Приштини.

"Јасни акти тероризма, кроз упад такозваних специјалних полицијских јединица РОСУ, терор који проводе на Косову и Метохији, представљају јасан знак дивљачког насиља које мора одмах бити заустављено. Покрајинска влада даје сву неопходну подршку државним органима, председнику Републике Србије, Савету за националну безбедност, органима војске и полиције, да све оно што у складу са Уставом и законом буде донето, у току данашњег и наредних дана, заиста буде и спроведено", рекао је председник Покрајинске владе.

Мировић је додао да је председник Србије у више наврата јасно указивао да ће до аката тероризма доћи , што се током јутра и десило на северу Косова и Метoхије.

"За Покрајинску владу је то јасан знак да све што се као мера дијалога могло дефинисати минулих недеља и месеци, оваквим јасним актом тероризма пада у воду", казао је Мировић. Он је додао да је на нама и као грађанима, и као људима који су забринути за судбину нашег народа на КиМ, да јасно станемо уз наше државне органе.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs