Вести


Мировић обишао радове на изградњи Научно-технолошког парка

Нови Сад , 17. јул 2018.
-A A +AМировић обишао радове на изградњи Научно-технолошког парка .

Нови Сад , 17. јул 2018. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је данас да радови на изградњи Научно-технолошког парка у Новом Саду добро напредују, те истакао да ће уз координацију са Владом Републике Србије и Јединицом за управљање пројектима овај објекат, од 30 000 квадратних метара, бити завршен до школске 2019/2020. године.

„Ово је велики објекат и велика заједничка инвестиција, коју ће користити Факултет техничких наука, старт-ап компаније и научни институти чији је оснивач Покрајинска влада“, рекао је председник Мировић након обиласка градилишта будућег Научно-технолошког парка.

Он је додао да је изградња овог објекта вишеструко значајна, пре свега у домену повезивања науке и привреде, у области информационих технологија и старт-ап пројеката.

„Циљ нам је да радове завршимо у планираном року и да пословање Научно-технолошког парка допринесе целокупном економском развоју АП Војводине и Србије“, навео је председник Мировић и истакао да очекује да ће за опремање објекта средства бити издвојена из буџета Града Новог Сада.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs