Вести


Мировић: Обновићемо Дом за душевно оболела лица „Чуруг“

Чуруг , 24. мај 2019.
-A A +AМировић: Обновићемо Дом за душевно оболела лица „Чуруг“.

Чуруг , 24. мај 2019. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас Дом за душевно оболела лица „Чуруг“ у Чуругу и одржао радни састанак са директором те установе Мирославом Кресићем, како би се упознао са проблемима које имају и корисници и запослени у овој установи социјалне заштите.

„Нисам задовољан стањем које сам данас затекао овде. Покрајинска влада издвојиће средства за одговарајуће услове за живот и рад и корисника и запослених“, рекао је председник Мировић и додао да ће се до 2020. године завршити пројектна документација за свеобухватну реконструкцију овог дома и Дома у Старој Моравици.

Циљ нам је, и зато смо данас овде, да решимо вишегодишње проблеме који постоје у овој установи, у којој није било инфраструктурних улагања скоро 40 година, казао је Мировић.

„Покрајинска влада наставиће са подршком овој установи, како би се створили елементарни услови, а као приоритет уградићемо систем противпожарне заштите и санирати санитарне чворове. План нам је да унапредимо програм социјалне заштите и да корисницима помогнемо да им свакодневни живот буде лакши и садржајнији“, изјавио је председник Мировић.

Дом за душевно оболела лица „Чуруг“ изграђен је 1955. године, установа је социјалне заштите која пружа услуге домског смештаја и подршку особама са психичким сметњама са територије читаве Републике Србије. Ово је једна од 27 установа чији је оснивач АП Војводина, капацитета 200 корисника.

Радном састанку присуствовао је и покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs