Вести


Мировић положио камен темељац за изградњу новог блока Медицинског факултета

Нови Сад , 12. мај 2020.
-A A +AМировић положио камен темељац за изградњу новог блока Медицинског факултета .

Нови Сад , 12. мај 2020. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић положио је данас камен темељац за изградњу новог блока Медицинског факултета у Новом Саду, који ће бити, како је најављено, завршен до краја следеће године.

Реч је о заједничком пројекту Покрајинске владе и Медицинског факултета који ће се градити у три фазе и чија је укупна вредност 249 милиона динара.

„Ово је симболичан чин на јубилеј ове установе - 60 година од оснивања. Медицинска наука била је у центру пажње у протекла два месеца, а ми већ четири године чинимо све да унапредимо ову област и наставићемо и даље да радимо на томе заједно са Владом Републике Србије“, изјавио је председник Мировић.

Према његовим речима, овом инвестицијом показујемо колико је важна здравствена заштита и образовање кадрова у медицини како бисмо могли да се суочимо са изазовима у овој области.

Председник је овом приликом најавио да ће радови на Интерној клиници и на Клиници за гинекологију и акушерство КЦВ бити готови у наредним недељама.

„Ми настављамо са редовним активностима и полако излазимо из кризе са вирусом ковид 19 јер данас бележимо само три нова случаја у Војводини, док се у КЦВ, у Ковид центру, тренутно лечи 21 пацијент позитиван на овај вирус“, нагласио је Мировић

Овај пројекат показује да Покрајинска влада и Медицински факултет размишљају о будућности. На овом месту школују се будући лекари који ће бити носиоци здравственог система, изјавио је покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић.

„На наш велики јубилеј када славимо шест деценија постојања остварена је велика жеља свих нас и свих наших студената. Овај објекат омогућиће квалитетнији и бољи рад са 5000 студената колико их се данас школује на Медицинском факултету“, истакла је декан Медицинског факултета проф. др Снежана Бркић.

Полагању камена темељца присуствовао је и покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs