Вести


Мировић посетио Дом за децу и омладину без родитељског старања „Споменак“ у Панчеву

Нови Сад , 06. јул 2021.
-A A +AМировић посетио Дом за децу и омладину без родитељског старања „Споменак“ у Панчеву.

Нови Сад , 06. јул 2021. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас у Панчеву
Дом за децу и омладину без родитељског старања „Споменак“, установу социјалне заштите чији је оснивач АП Војводина.

„Ненајављено смо посетили ову установу да бисмо увидели какви су услови смештаја и живота корисника. Стање у дому је задовољавајуће, али може бити много боље када је реч о смештајним капацитетима. План је да до краја године заједнички побољшамо услове у овом дому и повећамо број запослених“, казао је Мировић.

Према његовим речима, инспекције надлежног секретаријата утврдиле су да се у овом дому ради професионално, али, како је рекао, Покрајинска влада жели да унапреди рад и живот корисника и запослених.

Током посете председника Мировића договорено је да ће Покрајина финансирати одлазак на море свих корисника овог дома крајем августа.

„Наложио сам и додатно улагање у Дом са циљем да се створе услови вишег стандарда за штићенике“, нагласио је Мировић.

Директор Дома „Споменак“ Владимир Стевановски казао је да је захваљујући подршци Републичке и Покрајинске владе у току санација мокрих чворова, водовода и канализације и набавка намештаја како би се створили најбољи могући услови за кориснике.

У Дому су збринута деца и омладина од 7 до 26 година, без родитељског старања и деца са сметњама у развоју. Смештајни капацитет је 48 места, а додатне услуге може пружити за још толико деце. У оквиру Дома је и Прихватилиште, чија је функција прихват и краткотрајан смештај деце и омладине којој је хитно потребан. У Дому тренутно борави 20 корисника о којима брине 20 запослених радника.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs