Вести


Мировић примио генералног секретара Савезног министарства за европске и међународне послове Аустрије

Нови Сад , 24. март 2021.
-A A +AМировић примио генералног секретара Савезног министарства за европске и међународне послове Аустрије.

Нови Сад , 24. март 2021. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас са генералним секретаром Савезног министарства за европске и међународне послове Аустрије Петером Лаунски-Тифенталом, који борави у Србији поводом отварања почасног Конзулата Аустрије у Новом Саду.

У разговору је истакнуто да је отварање аустријског конзулата на територији Покрајине Војводине прилика да се оснаже пре свега економске везе, али и сарадња у областима културе, науке и образовања.

Мировић је нагласио да Аустрија спада у ред водећих земаља када је реч о инвестицијама у Војводини, са 38 компанија које овде послују, и са уложеним капиталом од 400 милиона евра. Он је додао да су амбиције Војводине да те односе унапреди, посебно са аустријским регионима.

Лаунски-Тифентал је рекао да је Аустрија међу првих пет земаља по инвестицијама у Србији, те да је данашњи сусрет у Покрајинској влади подстрек да се привредна сарадња додатно интензивира. Oн је још нагласио да је у заједничком интересу посебно сарадња у пољопривреди, затим повезивање развојних института, као и културна размена.

Састанку су присуствовали амбасадор Аустрије у Београду Њ.Е. Николаус Лутероти и почасни конзул Аустрије у Новом Саду Зоран Тадић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs