Вести


Мировић примио председника Привредне коморе Департмана Валдоаз и привреднике из Француске

Нови Сад , 20. новембар 2019.
-A A +AМировић примио председника Привредне коморе Департмана Валдоаз и привреднике из Француске.

Нови Сад , 20. новембар 2019. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас Пјера Кишлија, председника Привредне коморе Департмана Валдоаз и привреднике из Француске, са којима је разговарао о јачању привредне сарадње АП Војводине и те француске регије.

На састанку одржаном у Покрајинској влади истакнут је значај традиционално пријатељских односа Републике Србије и Републике Француске, као и огроман потенцијал за интензивирање и проширење сарадње.

„Има много простора за напредак. АП Војводина сигурно је место за инвеститоре, спремни смо за нова директна улагања кроз индустријске зоне које смо изградили и опремили широм АП Војводине“, истакао је председник Мировић.

„Циљ наше посете АП Војводини је унапређење економске сарадње“, казао је председник Кишли и додао да се уверио да је АП Војводина стабилна и атрактивна за улагања.

Департман Валдоаз седиште је бројних француских компанија у оквиру париског региона и са АП Војводином има потписан Споразум о сарадњи у областима од заједничког интереса.

Састанку су присуствовали и председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић и директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs