Вести


Мировић примио представнике и волонтере Црвеног крста Војводине

Нови Сад , 13. мај 2019.
-A A +AМировић примио представнике и волонтере Црвеног крста Војводине.

Нови Сад , 13. мај 2019. .

Поводом Недеље Црвеног крста Војводине, која се одржава од 8. до 15. маја, под слоганом „Љубав“ председник Покрајинске владе Игор Мировић уприличио је данас пријем за представнике и волонтере Црвеног крста Војводине, истакавши, да Црвени крст као организација и људи који је чине заслужују не само поштовање него и дивљење.

„Поносан сам што сам домаћин овим сјајним људима великог срца и огромне енергије из целе АП Војводине. У недељи Црвеног крста показали смо да међу нама живе људи који су заслужили да се о њима говори. Покрајинска влада наставиће да помаже рад Црвеног крста Војводине, јер је то наша обавеза према вашој узвишеној мисији“, рекао је председник Мировић.

У претходне три године, повећали смо издвајања за редован рад Црвеног крста Војводине, са 10 на 15 милиона динара, а ове године издвојили смо 18 милиона динара, истакао је председник Мировић и додао да је Покрајинска влада опремила и установе Црвеног крста и одмаралишта у Вршачком Брегу и Бачком Моноштору, које користе деца из угрожених породица.

„Ми смо спремни да издвајамо много више средстава, да подржимо све ваше активности и обновимо све објекте које користе организације Црвеног крста Војводине.
Поносан сам јер смо део велике хуманитарне организације Црвеног крста Војводине“, казао је председник Мировић.

Препознати смо од стране државе и посебно смо захвални Покрајинској влади на сарадњи која је интензивна и која се шири, јер без те подршке програми и активности Црвеног крста Војводине и рад 17.000 волонтера не би био могућ, истакао је
председник Црвеног крста Војводине Дејан Укропина.

Пријем у Покрајинској влади за нас, волонтере, представља велику част и признање за досадашњи рад, али и мотивацију за будуће ангажовање, казала је представница волонтера Црвеног крста Војводине Ивана Марјановић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs