Вести


Мировић примио ученике Карловачке гимназије који путују на усавршавање кинеског језика у Кину

Нови Сад , 24. август 2018.
-A A +AМировић примио ученике Карловачке гимназије који путују на усавршавање кинеског језика у Кину.

Нови Сад , 24. август 2018. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас директора Карловачке гимназије Радована Ковачевића и ученике који су, у сарадњи Конфуцијевог института из Новог Сада и Универзитета Zhejiang A&F, остварили право на петомесечну стипендију за усавршавање кинеског језика на Универзитету у Хангџоу, у Кини.

Честитајући ђацима на оствареним успесима из знања кинеског језика, председник Мировић истакао је да Покрајинска влада подржава све младе и амбициозне ученике који су спремни да се усавршавају, а уз то и на најбољи начин представљају своју школу, АП Војводину и Србију.

„Кинески језик има велику перспективу и управо ћете ви у будућности бити мост за сарадњу наше земље и НР Кине“, изјавио је председник Мировић.

Захваливши се на пријему и подршци председнику Мировићу, директор Карловачке гимназије Радован Ковачевић рекао је да су ученици остварили право на стипендију на традиционалном такмичењу средњошколаца „Кинески мост“, те оценио да је боравак у Кини веома значајан како за њихов даљи професионални напредак, тако и за углед гимназије у свету.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs