Вести


Мировић уручио награде најуспешнијимa у оквиру програма „За чистије и зеленије школе у Војводини“

Нови Сад , 15. јун 2020.
-A A +AМировић уручио награде најуспешнијимa у оквиру програма „За чистије и зеленије школе у Војводини“.

Нови Сад , 15. јун 2020. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас награде најуспешнијим васпитно-образовним установама у оквиру програма Покрајинске владе „За чистије и зеленије школе у Војводини”, који се реализује с циљем подизања свести о заштити животне средине код деце и омладине од најранијег узраста.

„Ово је веома важна област и програмом „За чистије и зеленије школе у Војводини” ми подижемо свест о заштити животне средине и учимо најмлађе да више воде рачуна о питањима попут уклањања отпада, рециклаже, чишћења водотокова, очувања зелених површина и другим начинима за очување животне средине. Овим програмом стварамо креативне младе људе свесне значаја животне средине и способне да чине конкретне ствари да ову област унапреде“, казао је председник Мировић.

Подсетивши на то да је на предлог Покрајинске владе средином прошле године Скупштина АП Војводине усвојила Декларацију о заштити животне средине, председник Мировић рекао је да Покрајинска влада издваја знатна средства за унапређење ове области и најавио да ће наредних година та издвајања бити још већа.

„Покрајинска влада континуирано ради на кључним црним еколошким тачкама у Војводини. Приводимо крају радове на чишћењу Великог бачког канала, а у току је и изградња четири пречистача у Војводини са циљем да се та акција настави и на другим угроженим водотоковима“, навео је Мировић.

Подсекретар Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине Бранкица Табак рекла је да је овај програм државни пројекат који у континуитету функционише већ 11 година, а да је ово први пут да је својим присуством подршку пружио и председник Покрајинске владе, што је показатељ да су препознате вредности овог пројекта.

„Част је бити део овако великог пројекта. Сваки мали допринос јесте заправо велики корак ка очувању и заштити животне средине“, истакла је Милица Васиљевић, ученица Средње стручне школе „Васа Пелагић“ из Ковина.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs