Вести


Мировић уручио признања „Капија успеха“ најуспешнијима у угоститељству и туризму

Нови Сад , 25. јун 2020.
-A A +AМировић уручио признања „Капија успеха“ најуспешнијима у угоститељству и туризму.

Нови Сад , 25. јун 2020. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас традиционално годишње признање „Капија успеха“, које Привредна комора Војводине додељује најбољима за достигнути квалитет услуга у угоститељству и туризму.

„Признање ′Капија успеха′ данас уручујемо онима који су својим радом, залагањем и истрајношћу унапредили туризам и угоститељство, за Војводину две изузетно значајне и перспективне области. Због тога је важно да одамо признање онима који су томе допринели и да им на тај начин дамо додатни подстицај“, изјавио је председник Мировић честитајући добитницима.

Када је реч о резултатима у области туризма, председник је подсетио на то да је број туриста који су посетили Војводину са нешто више од 400.000 у 2015. порастао у 2019. години за готово 40 одсто, на преко 560.000.

Добри резултати, како је навео, забележени су и у јануару и фебруару ове године, када је број домаћих и страних туриста био већи за готово 20 процената, а број ноћења за 15 одсто.

„Тај позитиван тренд, нажалост, прекинут је због пандемије вируса ковид 19 и туризам је грана привреде која је претпрела највећу штету у протеклих неколико месеци. Стога ће Покрајинска влада и друге институције у наредном периоду омогућити све врсте подстицаја како бисмо заједно истрајали у борби да одржимо трендове раста туристичке привреде“, истакао је Мировић.

Он је рекао да Војводина, са свим својим природним богатствима, туристичком и гастрономском понудом, има садржаје и капацитете да задовољи тражњу и све оно што је важно за туристе из целог света.

„Ми дубоко верујемо да је ово само привремени застој у туризму и да ће тенденција интензивног развоја туризма и угоститељства, уз подршку Покрајинске владе, убрзо бити настављена“, казао је Мировић.

Драгица Самарџић, виши саветник за туризам Привредне коморе Војводине, рекла је да се признање „Капија успеха“ додељује традиционално 28 година, у циљу промовисања и подстицања квалитета услуга у туризму и угоститељству.

„Ово је прилика да покажемо каква је туристичка понуда Војводине и подстакнемо туристе да одмор проведу у Покрајини“, рекла је она.

Власник посластичарнице „Времеплов“ Немања Ковачић захвалио је у име добитника признања Покрајинској влади и Привредној комори Војводине на томе што препознају уложени труд и резултате.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs