Вести


Мировић у Доњој Аустрији са председницом Владе Микл-Лајтнер

Нови Сад , 11. новембар 2019.
-A A +AМировић у Доњој Аустрији са председницом Владе Микл-Лајтнер.

Нови Сад , 11. новембар 2019. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас са председницом Владе Доње Аустрије Јоханом Микл-Лајтнер, са којом је разговарао о новој иницијативи регионалне сарадње у области економије, пре свега на Западном Балкану, коју је покренуо председник Александар Вучић, али и о европским питањима.

„Имамо добар тренд трговинске размене, све већи број компанија из ове земље присутан је у АП Војводини, и ми желимо да тај ниво односа одржимо и унапредимо“, истакао је председник Мировић.

На иницијативу председнице Микл-Лајтнер, како је казао Мировић, АП Војводина ће председавати Заједници подунавских регија 2020-2021. године, и то ће бити прилика да се у важним областима остваре додатни контакти и предузму одговарајуће иницијативе.

Саговорници су се сагласили да један од заједничких приоритета буде везан за Дунавску стратегију и питање транспорта робе, али и модернизацију транспорта у Дунавском сливу.

На маргинама састанка одржавају се и пословни састанци у Тулну и Бечу уз учешће привредника из АП Војводине и Доње Аустрије.

Састанцима у Доњој Аустрији присуствовали су и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, амбасадор Србије у Аустрији Небојша Родић, представници Развојне агенције Војводине и Привредне коморе Војводине.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs