Вести


Мировић у Немачкој потписао Изјаву о сарадњи АП Војводине и Покрајине Хесен

Визбаден , 26. новембар 2019.
-A A +AМировић у Немачкој потписао Изјаву о сарадњи АП Војводине и Покрајине Хесен .

Визбаден , 26. новембар 2019. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и премијер Покрајине Хесен Фолкер Буфије потписали су данас у Немачкој, у Визбадену, Изјаву о успостављању сарадње АП Војводине и Покрајине Хесен.

Реч је о документу који ће омогућити директну и интензивну сарадњу и успостављање контаката између регионалних управа, локалних самоуправа, организација, институција и привредних друштава, пре свега у области привреде, трговине и индустрије, привлачења инвестиција, затим у науци и технологији, образовању, култури, заштити животне средине, социјалним питањима и спорту, као и у другим областима.

„Ово је изузетно значајан споразум. Договорили смо данас сарадњу за будућност у кључним областима од заједничког интереса, посебно у делу интензивирања привредне сарадње. Немачки привредници водећи су по степену инвестирања у нашој земљи, и ми желимо да се тај тренд настави“, истакао је председник Мировић.

Договорена је, како је додао, и сарадња у области заштите животне средине, али и повезивање универзитета, као и културних посленика.

„Србија припада Европи, она мора да настави свој пут јер је ми видимо као део европског друштва. Европска агенда Србије је процес који се у Немачкој разуме и подржава“, казао је премијер Буфије.

Хесен је најразвијенија од 16 немачких савезних покрајина, и у њој живи шест милиона становника. Остварује БДП вредан 278 милијарди евра, што је чини једном од најбогатијих европских регија.
Потписивању Изјаве о сарадњи присуствовао је и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs