Вести


Мировић: У протекле две године инвестирано више од 700 милиона динара у водоводну мрежу

Нерадин , 04. септембар 2018.
-A A +AМировић: У протекле две године инвестирано више од 700 милиона динара у водоводну мрежу.

Нерадин , 04. септембар 2018. .

Покрајинска влада у протекле две године инвестирала je више од 700 милиона динара у изградњу и реконструкцију водоводне мреже у 55 села у АП Војводини, изјавио је данас председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Он је након обиласка радова на опремању и повезивању бунара на изворишту „Ириг“ и уручења уговора из области водоснабдевања, које је данас уприличено у Нерадину у општини Ириг, рекао да је то једно од најважнијих питања у Војводини јер, како је истакао, и даље велики број општина и насељених места нема квалитетну пијаћу воду.

„Политика Покрајинске владе је јасна. Циљ нам је да одржимо ниво финансирања у области изградње и реконструкције водоводне и канализационе мреже у насељеним местима широм Војводине“, навео је Мировић.

У циљу повећања квалитета воде и унапређења водоснабдевања Покрајинска влада ће наредне године, како је најавио, издвојити и значајнија средства у ове намене.

„Представницима 20 локалних самоуправа данас су уручени уговори за суфинансирање пројекта изградње, санације и реконструкције водних објеката у јавној својини и објеката фекалне канализације у вредности више од 350 милиона динара и то је веома значајно за Војводину“, казао је председник Мировић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs