Вести


Мировић: Четворогодишњу сарадњу Покрајинске владе и Града Новог Сада обележили конкретни резултати

Нови Сад , 17. јун 2020.
-A A +AМировић: Четворогодишњу сарадњу Покрајинске владе и Града Новог Сада обележили конкретни резултати.

Нови Сад , 17. јун 2020. .

„Протекле четири године обележила је добра сарадња Покрајинске владе и Града Новог Сада са конкретним резултатима и са делима која ће остати будућим генерацијама. Та сарадња је најбоља од када функционишу две администрације од почетка вишестраначког система, а то потврђујемо чињеницама јер ниједан пројекат није одбачен, уложили смо највише заједничких средстава, све што смо планирали ми смо и реализовали“, казао је данас председник Покрајинске владе Игор Мировић након обиласка Булевара Јована Дучића, на ком су завршени радови на проширењу и који ће спајати Нови Сад и Ветерник.

Према Мировићевим речима, Покрајинска влада и Град Нови Сад у протекле четири године радили су заједно на изградњи нове зграде Радио-телевизије Војводине, Научно-технолошког парка, Жежељевог моста, објекта Централне кухиње предшколске установе у Новом Саду, Сентандрејског булевара, као и других пројеката из области саобраћајне инфраструктуре.

„Окрећемо се плановима за наредни период, пре свега да спремно уђемо у Национални план „Србија 2025“ са великим, вишеструко вредним и значајним пројектима као што су изградња Фрушкогорског коридора и новог моста на Булевару Европе. Покрајинска влада спремна је за тај велики посао“, рекао је председник Мировић.

„Са овом инвестицијом вредном 300 милиона динара Ветерник је ближи Новом Саду, а план нам је да радимо још на саобраћајној инфраструктури како би се стекли услови за још бољи живот мештана тог насеља“, казао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

„Заједно са Покрајинском владом и Владом Републике Србије градили смо четири булевара на територији града, за шта смо уложили 2,2 милијарде динара“, истакао је градоначелник Вучевић.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs