Вести


Мирослав Васин: Кнежевић из политикантских разлога свесно обмањује јавност

Нови Сад , 03. јул 2014.
-A A +AМирослав Васин: Кнежевић из политикантских разлога свесно обмањује јавност.

Нови Сад , 03. јул 2014. .

"У својим настојањима да по сваку цену доведе своју странку на власт у Војводини и дестабилизује Покрајинску владу, Горан Кнежевић свесно обмањује јавност.
Потпуна су неистините његове тврдње о највећој незапослености у Војводини, најмањим платама у односу на друге регионе, најнижем бруто друштвеном производу и највећим бројем неразвијених локалних самоуправа.

Напротив, стварност је потпуно другачија. У Војводини је највише смањен број незапослених лица, просечне зараде су више само у Београдском региону због великог броја запослених у јавном сектору, Војводина има највишу стопу номиналног раста БДП од свих региона, а само три војвођанске општине, од 45, налазе се у категорији неразвијених, док се међу девастираним не налази ни једна. Међу развијеним локалним самоуправама сразмерно је највећи број општина и градова из Војводине.

Поред тога, Војводина је, са Шумадијом, у самом врху по спољнотрговинској размени, у исто време је апсолутни лидер у области привлачења страних инвестиција.
Подсећања ради, АП Војводина је, по критеријумима једног од најпознатијих економских часописа у свету „Фајнешел тајмса“, проглашена за најбољи регион у Европи за привлачење страних инвестиција, а слично признање је добила и у Дубаију.

Узимајући у обзир тешку економску ситуацију у земљи, најмање што нам је потребно су неистините политикантске изјаве које дестимулишу стране и домаће инвеститоре да улажу свој капитал и отварају производне погоне у Војводини", изјавио је Мирослав Васин.


Извор: Изјава покрајинског секретара за привреду, запошљавање и равноправност полова

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs