Вести


Мирослав Васин на изложби Друштва акварелиста у холу Покрајинске владе

Нови Сад , 17. јун 2014.
-A A +AМирослав Васин на изложби Друштва акварелиста у холу Покрајинске владе.

Нови Сад , 17. јун 2014. .

Данас је хол Покрајинске владе заблистао у прегршт тоналитета прозирних и прозрачних акварела на изложби Друштва акварелиста ,,ВИР“ из Новог Сада, која је организована уз помоћ и подршку Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова и Покрајинског секретаријата за културу и јавно информисање. Том приликом је покрајински секретар Мирослав Васин поздравио скуп на изложби, уз речи захвалности што су изузетна уметничка дела оплеменила ову институцију и пружила прилику ширем аудиторијуму да буду виђена.

Секретар Мирослав Васин је истакао да је ова изложба веома значајна како за Секретаријат за културу и јавно информисање јер шири специфичан и омиљен сликарски правац, тако и за Секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова јер промовише жене уметнице и њихов активитет у руралним срединама. ,

"Данашња реализација изложбе представља још један вид подршке од стране Покрајинске владе. Удружење акварелиста "ВИР" заиста уме да сагледа на који начин је потребно представити један уметнички правац у пракси. Родила се идеја да се кроз школе акварела и уметничке радионице у војвођанским селима афирмишу праве вредности и уметност. Покрајинска влада ће настојати и даље да помаже такве квалитете и активности, те са сигурношћу могу рећи да ће сарадња бити настављена и у оквиру других пројеката", рекао је Васин.

Друштво акварелиста ,,ВИР“ из Новог Сада окупља групу љубитеља акварела различитих профила, међу којима има сликара, инжењера, техничара, лекара, медицинског особља и универзитетских професора, који своја дела стварају још од 2010. године. Њихов опус се одвија у оквиру Школе акварела која се одржава у Музеју Војводине у Новом Саду, а коју воде академски сликари Бранислав Марковић и Вишња Тривунчевић. Ове уметнике спаја заједничка љубав према акварел стилу. Међу члановима има и припадника аматерских ликовних друштава ,,Ликум" и ,,Пеарт" из Новог Сада.

Удружење је радове својих уметника представљало како у земљи, тако и у иностранству, у оквиру међународних изложби минијатура, акварела и акварела малог формата, ликовних колонија, на смотри ликовних уметника аматера Војводине, на сусретима сликара и на светском фестивалу хобија.


Извор: ПС за привреду, запошљавање и равноправност полова

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs