Вести


Мирослав Васин на 16. састанку Цетињског парламентарног форума

Нови Сад , 09. јун 2014.
-A A +AМирослав Васин на 16. састанку Цетињског парламентарног форума.

Нови Сад , 09. јун 2014. .

Покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин, учествоваће на овогодишњем 16. састанку Цетињског парламентарног форума који Скупштина Црне Горе организује у сарадњи са ОЕБС, Саветом за регионалну сарадњу (РЦЦ) и Асоцијацијом пословних жена Црне Горе (ГТФ), а који се одржава у Цетињу у ,,Владином дому“. Тема овогодишњег форума је посвећена женском предузетништву и женама у бизнису. Покрајински секретар Мирослав Васин ће овом приликом изнети републичке регулаторне оквире по питању родне равноправности и искуства Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова у спровођењу мера и програмских активности везаних за економско оснаживање жена и женског предузетништва у АП Војводини.

Овогодишњи 16. Цетињски парламентарни форум (ЦПФ), са темом ,,Жене у бизнису” отвориће испред организатора председник Скупштине Црне Горе и Парламентарне скупштине ОЕБС Ранко Кривокапић.

Покрајински секретар Мирослав Васин ће испред Покрајинске владе, односно Покрајинског секретаријата за привреду, поред републичких регулаторних оквира по питању родне равноправности представити искуства Секретаријата, запошљавање и равноправност полова у спровођењу мера и програмских активности активне политике економског оснаживања жена и подстицаја женском предузетништву у Аутономној покрајини Војводини. Васин ће промовисањем позитивне праксе и искустава у вези са приступом и коришћењем финансијских средстава за ову специфичну друштвену област од великог значаја, допринети доношењу препорука и солуција за наставак рада на унапређењу положаја жена у предузетништву.

Цетињски парламентарни форум који је започела и покренула Скупштина Републике Црне Горе у фебруару 2004. године, представља аутохтону регионалну иницијативу парламентарне сарадње земаља Југоисточне Европе на путу европских интеграција и представља важан је вид подстицања и промовисања парламентарног дијалога између земаља у региону. На овогодишњем Форуму са темом под називом ,,Жене у бизнису”, учествоваће бројни представници законодавне и извршне власти држава Југоисточне Европе, као и представници релевантних међународних организација из Црне Горе, Србије, Хрватске, Македоније, Босне и Херцеговине, Турске, Албаније и Словеније. Шеснаести Цетињски парламентарни форум ће бити одржан од 8. до 10. јуна у Цетињу.

Циљ овог значајног Форума међународног карактера је унапређење сарадње, размена искустава и знања, те јачање веза и институционално умрежавање ради остваривања континуитета у јачању парламентарних односа и дипломатије у земљама региона.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs